Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

ATO Ve Başkent Üniversitesi Arasında Yapılan İşbirliği Protokolünü, Baran Ve Haberal İmzaladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Başkent Üniversitesi arasında reel sektör ile üniversiteler arasındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik bir protokol imzalandı. Protokole ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Başkent Üniversitesi’nin Kurucusu, Yönetim Üst Kurulu Başkanı ve Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal imza koydu.

Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşen protokol imza töreninde bir konuşma yapan ATO Başkanı Baran,  ekonomik kalkınma sürecinde üniversitelerin bilimsel çalışmaları ile iş dünyasının talep ve gereksinimlerini birleştirmenin önemli olduğunu belirterek “Ankara Ticaret Odası olarak, üniversitelerle reel sektörün işbirliğini çok önemsiyoruz” dedi. Gelişmiş ülkelerde üniversite ve reel sektör işbirliğinin temellerinin uzun yıllar önce atıldığını ve sonuçlarının teknoloji, verimlilik ve üretim olarak ortaya çıktığını kaydeden Baran, “Bizim de çok köklü üniversitelerimiz var. Bu üniversitelerin sahip olduğu bilgi birikimini ticaret ve sanayiye aktarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ankara’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Başkent Üniversitesi ile “Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları” organizasyonu sırasında iş birliği gerçekleştirdiklerini hatırlatan Baran, “Umuyoruz ki bundan sonraki organizasyonlarımızda Ankara’nın en saygın iki kurumu olarak bir araya gelerek iş birliğimiz devam edecek” dedi.

Baran, Ankara Ticaret Odası’nın Başkent’in pek çok üniversitesiyle çeşitli konularda iş birliği ve ortak çalışmalara imza attıklarını bildirerek, “Üniversiteler ile sanayi ve ticaret sektörünün işbirliği yapmasının temel amacı üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin, sanayiye veya ticari alana aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve nihai olarak ekonomik gelişimi hızlandırıp canlandırmaktır.  Bu imzalanan protokol ile başlatmış olduğumuz iş birliğinin ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini ve örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

HEP BERABER ÜLKEYE HİZMET EDECEĞİZ

Prof. Dr. Mehmet Haberal da konuşmasında, ATO’yla işbirliği yaptıkları “Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları”nın Ankara ve Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu hatırlattı.

Gerek Ankara Ticaret Odası’nın gerekse Başkent Üniversitesi ve Başkent Hastanesi’nin yaptıkları çalışmalarla Türkiye’ye önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Haberal, “Ankara Ticaret Odası ile beraber Türkiye irtifa kat etmeye başladı. Bu imzalayacağımız protokolden sonra artık o irtifa hız kazanacak. Hep beraber ülkeye hizmete devam edeceğiz.” dedi.

Baran, protokol imza töreninin ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve milli mücadeleyi örgütlemesiyle başlayan ve vefatına kadar olan sürecin kronolojik olarak fotoğraflarla anlatıldığı “Mustafa Kemal’in Ankarası” kitabı ile yine Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü anısına hazırlanan Ankara Ticaret Odası’nın 2020 yılı takvimini armağan etti.

Törene Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Uysallı, Nuh Acar ve Süleyman Ekinci, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve Rektör Yardımcısı Mehmet Abdülkadir Varoğlu da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.