Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Bakan Ağbal: Bu Bütçe Terörle Mücadele Bütçesidir

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Bu bütçe terörle mücadele bütçesidir. Terörle mücadele etmek için, ülkemizin iç güvenliğini ülkemizin dış güvenliğini sağlamak için bu ülkenin bütçesinden ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı'nın bütçesi üzerine konuşan Bakan Ağbal, “Bu bütçe terörle mücadele bütçesidir. Terörle mücadele etmek için, ülkemizin iç güvenliğini, ülkemizin dış güvenliğini sağlamak için, bu ülkenin bütçesinden ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız. Bizim kimseyle savaşımız yok. Bizim terörle mücadelemiz var. Terörle mücadele etmek için savunma, güvenlik birimlerimizin ihtiyacı olan kaynak neyse sonuna kadar kendilerini destekleyeceğiz. Ama bu bütçe vatandaşın bütçesi. Bu bütçeden fakir fukaraya da, engelliye de dezavantajlı bütün gruplara da ilk defa AK Parti hükümetleri döneminde başlayan yardımlar yapılıyor” dedi.

MALİYE VERGİ DENETİM KURULU 2016 YILINDA 49 BİN İNCELEME YAPTI

Maliye Vergi Denetim Kurulunun 2016 yılında 49 bin inceleme yaptığını belirten Ağbal, "Bir yılda 49 bin inceleme. Peki, 2011 yılında, Vergi Denetim Kurulu kurulmadan önce, 4 tane kurulun olduğu 2011 yılında kaç yapılmış? 16 bin yapılmış. 16 bin sayısından 49 bin sayısına gelmişiz dolayısıyla vergi denetimini son altı yılda da önemli ölçüde artırdık" diye konuştu. 

“ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER OLDU”

Bakan Ağbal, “Son 15 yıldır gerek kamu çalışanlarının özlük haklarında emeklilerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler oldu.  Bugün 2002 ile mukayese ettiğimiz durumda çok rahat bir şekilde görüyoruz ki bütün kamu çalışanlarımızın özlük hakları bu dönemde daha da iyileşti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.