Baran “Ankara’ya Yeni Yapılacak Stadyum, Ekonomiyi De Hareketlendirecek”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’yi 11 yaş kategorisinde hem Dünya Şampiyonası hem de Avrupa Şampiyonası’nda temsil ederek her ikisinden de altın madalyayla dönen Modern Pentatlon Sporcusu Mustafa Sertkaya’yı kutladı. Ankara’nın son yıllarda yetiştirdiği sporcu sayısı itibariyle sporun da başkenti haline geldiğini belirten Baran, 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine inşa edilecek yeni stadyumun ekonomiyi da hareketlendireceğini söyledi.

 

ATO Başkanı Baran, Almanya’da yapılan Biathle Triathle Dünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu; İspanya’da gerçekleşen yarışmada da Avrupa şampiyonu olan 11 yaşındaki modern pentatlon sporcusu Mustafa Sertkaya’yı babası Uğur Sertkaya, dedesi Mustafa Sertaya ve amcası Necati Sertkaya ile birlikte makamında konuk etti. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde ettiği başarılar nedeniyle tebrik eden ve hediye veren Baran, Mustafa Sertkaya’nın spor hayatı hakkında bilgi aldı. Baran, Mustafa Sertkaya’nın yüzme, koşu ve atış olmak üzere üç ayrı etaptan oluşan yarışmalarda sergilediği başarının ve bu başarıyı elde etmek için ortaya koyduğu azmin çocuklara ve gençlere örnek olduğunu kaydetti.

Her alanda yeni sporcular yetişmesi için amatör sporların ve amatör spor kulüplerinin önemine dikkat çeken Baran, Ankara’nın son yıllarda yetiştirdiği sporcu sayısı itibariyle sporun da başkenti haline geldiğini söyledi.

Spor insanlarının, kulüplerin, işletmelerin, spor ürünleri ve tesislerinin bir spor ekonomisi oluşturduğuna dikkat çeken Baran, “Dünyada sadece spor turizmi için 200 milyar dolarlık bir gelirden bahsediliyor. 19 Mayıs Stadyumu yerine yenisi yapılmak üzere yıkıldı ancak henüz bu konuyla ilgili bir adım atılmadı. Başkent’te modern bir stadyumun olmayışı ve uluslararası müsabakaların yapılmayışı büyük eksiklik. Ankara’da 26 yıldır milli maç oynanmadı. Ben inanıyorum ki eskisinin yerine yapılacak modern bir stadyum tesisiyle Ankara, spor turizminden de pay alabilir ve ekonomisi hareketlenir” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.