Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

"Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından "Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla gençlere yönelik düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ATO-Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde, gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla 9-12 Aralık'ta "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" düzenleniyor.

Tanıtım günlerine aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da olduğu 13 Bakanlık ile Savunma Sanayii Başkanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türk Patent ve Marka Kurumu (Türk Patent), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkiye Ulusal Ajansı gibi 40'ın üzerinde kurum ve kuruluştan temsilciler de katılıyor. Organizasyonda gençlere yönelik devlet destekleri, proje destekleri, hibeler, burslar, teşvikler, fonlar ve eğitim destekleri konularında bilgilendirmeler yapılıyor.

DEVLET SOKAĞI

Dört gün sürecek etkinlik kapsamında genç ziyaretçiler "Devlet Sokağı"nda kamu kurumlarının stantlarını ziyaret ederek destek ve teşvikler hakkında bilgi alabiliyor. Katılımcılar, "Tecrübe Sokağı"nda başarılı isimlerin deneyimlerinden yararlanarak, "Eğlence Sokağı"nda ise çeşitli etkinliklere katılabiliyor.

DİJİTAL TIR

Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerinin dijital teknoloji olanaklarıyla anlatıldığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 41 ilde vatandaşlarla buluşan "Dijital Tır" da gençler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçilerin holografik sunucu tarafından karşılandığı tırda, "Sanal manken", "Sihirli ayna deneyim alanı", "Harekete duyarlı ekran", "Yeşil perde deneyimi" ve "3 boyutlu sanal kutu" vatandaşların beğenisine sunuluyor.

İNSANSIZ HAVA ARACI İLE UÇUŞ DENEYİMİ

Vatandaşlar, interaktif deneyim alanında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile uçuş deneyimi yaşıyor ve bu uçuşun ardından "dijital uçuş sertifikası" alabiliyor. Tırdaki yeşil perde deneyimi bölümünde ise özel materyal önünde fotoğraf çektiren ziyaretçiler daha önce belirlenen bir ortamdaymış gibi gösteriliyor ve buna ilişkin görsel vatandaşlarla paylaşılıyor.

Etkinlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün altyapısını hazırladığı ve kamu tarafından verilen hibe, teşvik ve desteklerin tek bir çatı altında sunulduğu https://www.yatirimadestek.gov.tr adresi de tanıtılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.