Öne Çıkanlar seçim uyuşturucu galataport Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çanakkale çay lekesi çıkarma yöntemleri çay lekesi nasıl geçer çankaya köşkü çankaya belediyesi başkan yardımcısı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ istanbul

Enflasyon OECD Genelinde Rekor Kırdı

ANKARA(ANKA) - Enflasyon sadece Türkiye'de değil OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) ülkelerinin genelinde "tavan" yapıp 30 yılın rekorunu kırdı.



OECD'den yapılan açıklamada, "OECD bölgesindeki enflasyon artmaya devam ediyor ve Ocak 2022'de yüzde 7.2'ye ulaşarak 1991'den bu yana en yüksek orana ulaştı" denildi.

-OECD'DE 30 YILIN ENFLASYON REKORU KIRILDI


OECD bölgesindeki yıllık enflasyon, Aralık 2021'deki yüzde 6,6 ve Ocak 2021'deki yüzde 1,6'ya kıyasla Ocak 2022'de yüzde 7,2'ye yükseldi ve Şubat 1991'den bu yana en yüksek oranına ulaştı.

G20 bölgesinde yıllık enflasyon da Ocak 2022'de artarak Aralık 2021'deki yüzde 6,1'e kıyasla yüzde 6,5'e ulaştı. OECD dışında, enflasyon rakamları büyük farklılıklar gösterdi. Hindistan ve Endonezya'da yıllık enflasyon artmaya devam etti, ancak Çin'de (yüzde 1.5'ten yüzde 0.9'a) ve Arjantin'de daha düşük bir ölçüde belirgin bir düşüş yaşadı.

Hizmet fiyatları OECD ülkelerinin çoğunda belirgin şekilde hızlanırken, enerji fiyatları ve daha az oranda gıda fiyatları tüm OECD ülkelerinde enflasyonu artırmaya devam etti. Gıda ve enerji hariç tutulduğunda, OECD yıllık enflasyonu Aralık 2021'deki yüzde 4,7'den sonra Aralık 1992'den bu yana en yüksek oran olan yüzde 5,1'e yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.