Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

FATF, Romanya Ve Macaristan'ı Da "GRİ"ye Alsana!

-Mali Eylem Çalışma Grubu (FATF) Türkiye'yi terörizmin finansmanı ve kara para aklamada gri listeye aldı, Macaristan ve Romanya'yı almadı. Oysa AB polis üst kuruluşu EUROPOL son raporunda "PKK Macaristan ve Romanya'dan finanse ediliyor" bulgusuna yer vermişti.



ANKARA(ANKA) - Mali Eylem Çalışma Grubu (FATF) Türk ekonomisine uluslararası saldırının yeni cephesini oluşturarak, terörizmin finansmanı ile kara paranın aklanmasının önlenmesi konularında "gri" listeye aldı. FATF'ın bu konudaki yanlışı veya iki yüzlülüğünün ortaya çıkması ise fazla vakit almadı. AB üst polis teşkilatı EUROPOL, PKK'nın AB üyesi Macaristan ve Romanya'dan finanse edildiğini yazmıştı. FATF ise bu iki ülkeye "gri" listede yer vermedi.

AB'nin üst polis bürokratik teşkilatı EUROPOL, her yıl yayınladığı "AB Terörizm Durum ve Eğilimler" raporunun sonuncusunda, PKK'nın Avrupa genelinde propaganda ve üye toplama faaliyetlerini finanse etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ortaya koymuştu.

Batı basınında da geniş biçimde yer alan raporda PKK'nın Avrupa'yı lojistik üs olarak kullanmaya devam ettiği belirtilmişti.

Raporda PKK'nın başta Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerde atkif olarak propaganda faaliyetlerinde bulunduğuna dikkat çekilerek, PKK'nın faaliyetlerini finanse etmek için Macaristan ve Romanya gibi birçok Avrupa ülkesinde para topladığı ifade edilmişti.

PKK'lıların Avrupa'da yaptıkları gösterilerde Türklere ait cami, iş yeri ve derneklere yönelik saldırılarda bulundukları hatırlatılan raporda, Belçika mahkemelerinin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmeme çabalarına işaret edilmişti.

EUROPOL'ün bu konudaki saptamasına karşın FATF'ın bu iki AB ülkesine "gri" listede yer vermemesi anlamlı bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.