Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

“Geçen Yıl Temsil Ve Tanıtmaya 323 Milyon TL Ödenek Öngörüldü, 403 Milyon TL Harcandı”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılında temsil ve tanıtma giderleri için merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri bütçelerinde toplam 323 milyon 975 bin 700 TL ödenek öngörüldüğünü, aynı yıl bu kapsamdaki harcama tutarının 403 milyon 764 bin 819 TL olarak gerçekleştiğini açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Ağbal, 2015 yılında temsil ve tanıtma giderleri için merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri bütçelerinde toplam 251 milyon 870 bin TL ödenek öngörüldüğünü, aynı yıl bu kapsamdaki harcama tutarının 450 milyon 349 bin 677 TL olarak gerçekleştiğini söyledi. Ağbal, söz konusu kalemden yapılan harcamalardaki artışın temel gerekçesinin 2015 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde başta G-20 Liderler Zirvesi, NATO Dışişleri Bakanlar toplantısı ve Çanakkale 100. Yıl Etkinlikleri olmak üzere düzenlenmiş olan zirve, toplantı ve etkinlikler için yapılan harcamalar olduğunu belirtti.

2016’DA HARCAMA TUTARI 403 MİLYON 764 BİN 819 TL

Ağbal, 2016 yılında temsil ve tanıtma giderleri için merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri bütçelerinde toplam 323 milyon 975 bin 700 TL ödenek öngörüldüğünü, aynı yıl bu kapsamdaki harcama tutarının 403 milyon 764 bin 819 TL olarak gerçekleştiğini bildirdi. Maliye Bakanı Ağbal, söz konusu kalemden yapılan harcamalardaki artışın temel gerekçesinin, 2016 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde başta Dünya İnsani Zirvesi ile İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi olmak üzere düzenlenmiş olan zirve ve toplantılar için yapılan harcamalar olduğunu kaydetti.

Kamu harcamalarında tasarruf sağlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin aldığını ifade eden Ağbal, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının 8. maddesinin sekizinci fıkrasına dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Söz konusu düzenleme, temsil ve tanıtma giderlerinin de bulunduğu bazı kalemlerde cari harcamaları azaltmaya ve kamuda tasarruf sağlanmasına yönelik olarak yapılacak aktarmalarda idarelerin yüzde 20 olarak uygulanan kurum için aktarma yetkisi yüzde 10’a düşürülmektedir. Anılan hükmün, 2018 yılında kamuda cari harcamalarının kontrol altında tutulmasına katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.