Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

GGYD: Faiz Artışını Yapısal Reformlar İzlemeli

TCMB’nin yüksek faiz kararına ilişkin GGYD’den yapılan açıklamada, faiz artışının zorunluluğuna dikkat çekildi, “Şimdi sıra, yapısal reformların hayata geçirilmesindedir” denildi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M.Nezih Allıoğlu, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin önemli bir virajda olduğunu vurguladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz artışı kararını da bu çerçevede değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Allıoğlu, Bankanın 475 baz puanlık faiz artışı kararının beklentiler paralelinde gerçekleştiğini bildirdi. Başkan Nezih Allıoğlu, piyasalar için kaçınılmaz hale gelen faiz artışının gerçek etkisinin ise beklenen ekonomik ve hukuksal yapısal reformların hayata geçirilmesiyle görüleceğinin altını çizdi.

GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu reel sektör için finansal istikrarın önemine de işaret etti, “Finansal istikrar demek, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu öngörülebilirlik demektir. Merkez Bankası’nın faiz artış kararının finansal istikrarın tesis edilmesine, dolayısıyla üreten kesimin önünü görmesine, piyasa güvenini tesis etmesine katkı sağlayacağını umuyoruz. Ancak yüksek faiz sürdürülebilir değildir. Dolayısıyla aşağı çekecek tedbirleri almak gerekir. Öncelik enflasyondur. Enflasyonu azaltacak adımlar atılmaz ise önceki somut adımlar etkisini yitirecektir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.