Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

IMF Türkiye Büyüme Tahminini Yüzde 5.8'den 9'A Yükseltti

-IMF: Türkiye 2020'de Avrupa ülkeleri arasında büyüme sağlayabilen tek ülke oldu.



IMF Türkiye için 2021 yılı GSYH artış tahminini bir önceki tahminine göre yukarı yönlü revize ederek yüzde 5.8'den yüzde 9'a yükseltti. IMF Avrupa ülkeleri arasında 2020 yılında ekonomisini büyütebilen tek ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.

IMF (Uluslararası Para Fonu), son raporuyla Türk ekonomisi ve siyaseti üzerine uluslararası karanlık çevrelerin güdümünde sürekli bazı yalan, söylenti ve gündemlerle yatırımcıyı ürkütme amacı güden çevreleri adeta terse yatırdı.

IMF'nin Ekim 2021 Dünya Ekonomik Görünüm Raporu (World Economic Outlook) "Pandemi Döneminde Toparlanma, Sağlık Kaygıları, Arz Kesintileri ve Fiyat Baskıları" altbaşlığıyla yayınlandı.

Buna göre Türkiye 2020 yılında yüzde 1.8 büyüme sağladı. IMF bu sonuçla Türkiye'nin tüm Avrupa ülkeleri arasında pandeminin en şiddetli yaşandığı 2020 yılında ekonomisini büyüten tek ülke olduğunu açıkladı. Diğer tüm Avrupa ülkelerinin ekonomileri yüzde 8 ila yüzde 12 arasında küçülme yaşadılar.

-BÜYÜME TAHMİNİNİ 3 PUAN YÜKSELTTİ

Uluslararası Para Fonu Temmuz 2021'de, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 5,8; 2022'de ise yüzde 3,3 büyüyeceğini öngörmüştü. Bugün yayınlanan son WEO'da ise Türkiye'nin bu yıl yüzde 9, gelecek yıl ise yüzde 3,3 büyüyeceği tahmininde bulundu.

IMF bu yılki çalışmalarında, Türkiye için yıllık büyüme tahminini Nisan'da yüzde 6, Temmuz'da yüzde 5.8 olarak ilan etmişti. Kuruluş böylece Türkiye için küçülme öngörüsünden vazgeçmiş oldu.

-BU YIL ENFLASYON YÜZDE 17

IMF tahminine göre bu yıl enflasyon yüzde 17, gelecek yıl yüzde 15,4 olacak.

-CARİ İŞLEM AÇIĞI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Türkiye'de cari işlem açığı düşmeye devam edecek. 2020 yılında yüzde 5.2 olan cari işlem açığı IMF'ye göre bu yıl yüzde 2.4, gelecek yıl yüzde 1.6 olacak.

-İŞSİZLİK DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

IMF 2020'de yüzde 13.1 olan işsizliğin Türkiye'de bu yıl yüzde 12.2; gelecek yıl ise yüzde 11 olacağını tahmin etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.