Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener yunanistan DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ABD Başkanı Donald Trump milli savunma bakanlığı

“İşsizlik Oranı Mutfak Enflasyonun Darboğazını Anlatmaktadır”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, "İşsizlik AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığa sürüklenmeye ve binlerce firma kapanmaya devam edecektir." dedi.

Dün açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin yazılı açıklamada bulunan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık; "AKP iktidarı ülkedeki ekonomik krizi görmezden gelerek sorunları büyütmektedir. TÜİK’in açıkladığı veriler ekonominin ağır tablosunu göstermektedir. TÜİK,  Nisan 2021 mevsim etkisinden arındırılmış dar tanımlı işsizlik oranını yüzde 13,9 atıl işgücü olarak adlandırdığı geniş tanımlı işsizlik oranını da yüzde 27,4 olarak açıkladı. TÜİK verilerine göre mevsim etkisinden arındırılmış dar tanımlı işsiz sayısı Nisan 2021 döneminde bir önceki yıla göre 531 bin kişi artarak 4 milyon 511 bin olarak gerçekleşti. Dar tanımlı işsizlik son bir ayda ise 275 bin kişi arttı. İşsizlik AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığa sürüklenmeye ve binlerce firma kapanmaya devam edecektir." dedi. 

"AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir"


Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlenmesi durumunda maalesef işsizlik daha da büyümeye devam edecektir diyen Balık, "Ülkedeki işsizlik göstergeleri vatandaşların ekonomik zorluklarını anlatmaktadır. İşsizlik göstergelerine ek olarak açlık ve yoksulluk da artmaya devam edecektir. AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. Yaşanan işsizlik büyümesi ekonomik sonuçlarıyla birlikte siyasi gerilimleri de artıracaktır. İktidar, insan gücü planlaması yapamadığı için istidam yaratamamaktadır. " dedi. 

"Pusulasını şaşıran iktidar acilen demokrasinin gereklerini yerine getirmelidir"

Ekonomiye en önemli katkıyı yapan karlı kuruluşlarımız özelleştirmesi işsizliği daha da artırmıştır diyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Balık, "İşsizlik, açlık ve yoksulluk siyasi iktidarın umurunda değildir. İşsizliğin acısını ve etkisinin en fazla hissedenler ise gençlerimizdir. Bugün büyük bir bölümünü üniversite mezunu olan gençlerimizin büyük bir kısmı işsizdir
İşini kaybeden ve iş arayan insanlarımızdan, sefalet ücretine mahkûm edilen; asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryat ortalığı sarmıştır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümeti ülkenin sorunları kronikleştirmiş  ve çözmesi mümkün değildir,  pusulasını şaşıran iktidar acilen demokrasinin gereklerini yerine getirmelidir. " dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.