Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

"İttifak"ın Makroekonomi Tahminleri Yanlış Çıktı!

-OECD "Türkiye 2021'de G20'nin Büyüme Şampiyonu!" açıklaması yaptı.

ANKARA (ANKA) - Başta yeni CHP'nin ekonomistleri olmak üzere Millet İttifakı'nın Türkiye'nin G20 ülkeleri arasından çıkarıldığı iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) G20 ülkeleri arasında 2021 yılında en büyük büyümeyi Türkiye'nin gerçekleştirdiğini açıkladı.

OECD'den yapılan yazılı açıklamada "İlk tahminlere göre 2021 büyümesine bakıldığında G20 bölgesinde GSYH artışı yüzde 6.1 oldu. G20 ülkeleri 2020 yılında COVID-19 pandemisine bağlı olarak yüzde 3.2 küçülmüştü. G20 ülkeleri arasında Türkiye 2021 yılında en büyük büyümeyi kaydetti (yüzde 11), Türkiye'yi Hindistan (yüzde 8.3) ve Çin (yüzde 8.1) izledi. Japonya ise en düşük büyümeyi kaydetti (yüzde 1.6)" denildi.

-MİLLET İTTİFAKI TÜRKİYE'NİN G20'DEN ÇIKTIĞINI AÇIKLAMIŞTI!

OECD'nin 2021 dünya ekonomisiyle ilgili yaptığı açıklama, "Türkiye G20 ülkeleri sıralamasından düştü" diyen başta CHP'nin ekonomistleri olmak üzere Millet İttifakı sözcü ve ekonomistlerini zor duruma düşürdü.

OECD, G20 bölgesindeki GSYH'nın 2021'in üç ve dördüncü çeyrekleri arasında yüzde 1.4 arttığını, bunun; ikinci ve üçüncü çeyrekler arasındaki yüzde 1.9'luk büyümeye göre düşüş gösterdiğini bildirdi.

2021 son çeyrekdeki düşüş büyük ölçüde Hindistan'ın büyümesindeki yavaşlamayı yansıttı. Hindistan'daki büyüme yüzde 13.7'den yüzde 1.8'e indi.

AB'deki büyüme de üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe, yüzde 2.2'den yüzde 0.4'e düştü.

Türkiye'de 2021'de son çeyrekteki büyüme, önceki yüzde 2.8 rakamından yüzde 1.5'a indi.

ABD, Çin, Endonezya ise son çeyrekte öncekine göre büyümelerini artıran üç ülke oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.