Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

KOBİDER Başkanı Özgenç: ‘Market Tedbirleri’ Geçte Olsa Beklediğimiz Bir Karardı

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; İçişleri Bakanlığı’nın marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini bildirdiğine dair, 'Market Tedbirleri' konulu genelgesi haksız rekabetin önlenmesi açısından geçte olsa beklediğimiz bir karardı. Hükümete müteşekkiriz, sesimizi duydu! " açıklamasında bulundu. 

'Market Tedbirleri' konulu genelgeye ilişkin açıklamalarda bulunan KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç şu ifadeleri kullandı. 

"Nitekim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye'nin 29 Nisan Perşembe akşamı itibarıyla tam kapanma dönemine geçeceğini açıklamasının ardından yayınlanan ‘Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi ’ile getirilen yeni düzenlemeler arasında, “zincir marketlerin pazar günleri kapalı olacak olması küçük esnafı korumak açısından kısmen de olsa olumludur ama yeterli değildir” demiştik.  

Tam kapanmada zincir marketler ihya olurken, küçük esnaf mağdur oluyordu 

Çünkü kısmı kısıtlama ve hafta sonu açık olan zincir marketler A’dan Z’ye esnafın sattığı bil umum ürünleri de satıyorlar. Esnafın dükkânları ise genelge kapsamında kapalı olmalarından dolayı haksız rekabet yaşanıyordu. Bu durumun hakkaniyete aykırı olduğuna vurgu yaparak; “Hükümet, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’nde ek düzenleme yapılarak bu duruma çözüm getirmeli” diye ısrarla talepte bulunmuştuk. 

Ve biz KOBİDER olarak demiştik  ki; koronavirüs döneminde haksız rekabetin önlenmesi için marketlerin de hafta sonu kapatılması gerekir. Bu çağrımız sonunda karşılık buldu ve zincir marketler pazar günleri kapalı olacaklar. Ancak zincir marketlerin 17 günlük tam kapanma sürecinde gıda ve temizlik maddeleri haricinde başka ürün satmamaları lazım. Çünkü küçük esnaf zincir marketlerin orantısız gücü altında eziliyor. Dolayısıyla tanınan imtiyazlar haksız rekabete yol açıyor diye özellikle belirtmiştik. 

‘Market Tedbirleri’ ile haksız rekabet önlenecektir 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelge ile 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek olması yerinde bir karardır. 

Ayrıca daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek olması haksız rekabeti önleyecektir. Hakkaniyetsizliğe maruz kalan küçük esnafın durumunu dile getirerek yaptığımız bu önemli çağrıya duyarsız kalmayan hükümetimize teşekkür ederiz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.