Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

KOBİDER: Halk 11 Zincir Marketten Büyüktür

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç; "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda maddelerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini açıklamasının ardından buna ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. İndirimli KDV oranları 14 Şubat Pazartesi'nden itibaren başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan bu müjde ile enflasyonla mücadelede önemli bir adım atıldı.

Buna göre temel gıda maddelerinde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Yani iktidar halkın yararına yüzde 7 KDV’den vazgeçti.

Bu hafta başı uygulanmaya başlanan bu indirim kararı sonrası gözler marketlerdeki fiyatlara çevrildi. Ancak bazı zincir marketler art arda KDV indirimi yaptıklarını açıklasa da raflarda gerçeklerin öyle olmadığı çok kısa bir sürede anlaşıldı. Bazı marketlerin fiyatları önce artırıp sonra cüzi bir miktar indirim yaptığı fark edildi.

Hükümet KDV oranından %7 indirim yaptığı gibi bir o kadarda özel sektörden indirim bekledi. Ama "etiket kardeşliği" yapan bazı zincir marketler fiyat indirmeye yanaşmıyor ve sahte indirimler ile bir nevi halk aldatılıyor!

Bu nasıl bir anlayıştır anlamak mümkün değil. Devlet, temel gıda maddelerinde KDV oranı 7 puan aşağıya çekerek fedakarlık yapıyor, hormonlu büyüyen marketlerde indirimi fırsata çeviriyor.

Tüm halkımızı zincir marketleri boykota davet ediyoruz

Biz KOBİDER olarak diyoruz ki; zincir marketler göstermelik denetimlerden, ödenmeyecek para cezalarından değil, boykottan anlar!

Buna dur demek isteyen tüketicilerimizi 20 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında zincir marketler yerine mahalleli dostu olan bakkal, manav ve kasaplardan alışveriş yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.