Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe Kasımda 8.5 Milyar TL Fazla Verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kasım ayında bütçe fazlasının 8.5 milyar TL, faiz dışı fazlanın ise 13.6 milyar TL olduğunu belirterek, “Yılın ikinci yarısından itibaren ekonomideki canlanma vergi gelirlerinde görece olarak yukarı yönlü bir gelişmeyi desteklerken, bütçe giderlerindeki artış oranı görece olarak aşağı yönlü bir görünüme sahiptir” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılı Ocak-Kasım dönemine ilişkin bütçe değerlendirmesi yaptı. Kasım ayında bütçe fazlasının 8.5 milyar TL, faiz dışı fazlanın ise 13.6 milyar TL olduğunu belirten Ağbal, “Geçen sene Kasım ayında bütçe fazlası 10 milyar TL, faiz dışı fazla ise 13.9 milyar TL idi. Yılın ilk 11 ayında bütçe açığı 26.5 milyar TL, faiz dışı fazla ise 28.8 milyar TL olmuştur. Bu dönemde bütçe giderleri yüzde 17.7 artarak 601.1 milyar TL, faiz dışı giderler yüzde 18.1 artarak 545.8 milyar TL olmuştur” dedi.

Bütçe gelirlerinin yüzde 13 artarak 574.6 milyar TL, vergi gelirlerinin yüzde 16.7 artarak 489.3 milyar TL olduğunu belirten Ağbal, yılın ikinci yarısından itibaren ekonomideki canlanmanın vergi gelirlerinde görece olarak yukarı yönlü bir gelişmeyi desteklediğini, bütçe giderlerindeki artış oranının ise görece olarak aşağı yönlü bir görünüme sahip olduğunu ifade etti. Ağbal, Orta Vadeli Program hedeflerine ulaşılması noktasında gerekli çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.