Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Maliye Bakanı Ağbal’dan Uzlaşma Komisyonu Yanıtı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, uzlaşma komisyonlarının tahakkuk etmiş vergi borcunu indirmek ya da sıfırlamak gibi bir yetkisi bulunmadığını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Ağbal, mükelleflerin birikmiş borçlarının yapılandırılarak ödenmesine olanak sağlayan mali yapılandırma kanunlarının mükellef ayrımı yapılmaksızın tüm mükellefleri kapsayacak şekilde düzenlendiğini söyledi.

“VERGİ ASIL VE FER’İLERİNİN KAYITSIZ ŞARTSIZ SİLİNMESİ ŞEKLİNDE BİR UYGULAMA VUKU BULMAMIŞTIR”

Maliye Bakanı Ağbal, 2002 yılından beri tabii afetler nedeniyle yapılan düzenlemeler ile küçük tutarlı bazı alacaklara yönelik yapılan düzenlemeler hariç olmak üzere, vergi asıl ve fer’ilerinin kayıtsız şartsız silinmesi şeklinde bir uygulamanın vuku bulmadığını belirtti.

“DAVA YOLUNA BAŞVURULMAKSIZIN VERGİ İDARESİ İLE MÜKELLEFİN ANLAŞMASI”

 “Uzlaşma” müessesinin 1961 yılından bu yana vergi hukukunda yer aldığını ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, şöyle dedi:

“Bu müessesenin amacı ikmalen, re’sen veya idarece tarh edilen vergi ve kesilen cezalarda dava yoluna başvurulmaksızın vergi idaresi ile mükellefin anlaşması suretiyle vergi alacağının bir an önce Hazineye intikal etmesini sağlamaktır. Uzlaşma komisyonlarının tahakkuk etmiş vergi borcunu indirmek ya da sıfırlamak gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Bakanlığımız uzlaşmalarda, hiçbir ayrım gözetmeksizin hukukun çizdiği sınırlar içerisinde mükellef haklarını da gözeterek sektörel incelemeler neticesinde benzer durumda olan bütün mükelleflere eşit uygulamalar yapmaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.