Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Maliye Bakanı: "Bin Vergi Müfettiş Yardımcısı, Bin De Devlet Gelir Uzmanı Alacağız”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV)  iade sürecini daha etkin hâle getirmek için Vergi Denetim Kurulu bünyesinde bir grup başkanlığı kurulacağını belirterek, “Sadece bu KDV iade incelemeleriyle uğraşacak. 2 bin yeni eleman alıyoruz. Burada bir risk analiz merkezi kuracağız” dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, Meclis Genel Kurulu’nda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde dün yaptığı konuşmada, “Katma Değer Vergisi iade sürecini daha etkin hâle getirmek için Vergi Denetim Kurulu bünyesinde bir grup başkanlığı kuruyoruz, sadece bu KDV iade incelemeleriyle uğraşacak. 2 bin yeni eleman alıyoruz. Burada bir risk analiz merkezi kuracağız” açıklamasını yaptı.

“EKONOMİDE YÜKSEK BİR BÜYÜMEYİ GÖRECEĞİZ”

Maliye Bakanı Ağbal, milletvekillerinin sorularını da yanıtladı. Ekonominin büyüdüğünü, üretimde çarkların döndüğünü belirten Ağbal, “2017 yılında -önümüzdeki günlerde açıklanacak- ekonomide yüksek bir büyümeyi göreceğiz. 2018 yılında da ilk üç aya ilişkin açıklanan göstergelere yatırım, üretim, istihdam, ihracat olarak baktığınızda son derece pozitif göstergeler var. Tabii, enflasyon konusu, cari açık konusu bazı riskleri içeriyor ve bu konularda tedbir alıyoruz, almaya da devam edeceğiz” dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, yapılan düzenlemede bin vergi müfettiş yardımcısı, bin de devlet gelir uzmanı alınacağını belirterek, “Buradaki amacımız, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde yeni kurduğumuz Katma Değer Vergisi iade grup başkanlıkları bünyesinde bu arkadaşları istihdam etmek ve bunları ileriye dönük hazırlamak” dedi.

“BİN VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI, BİN DE DEVLET GELİR UZMANI ALACAĞIZ

Yeni bir risk analiz merkezi kurulduğunu ifade eden Ağbal, “Özellikle yeni sistemde iktisadi faaliyetlerin daha yakından, düzenli bir şekilde ve risk analizine dayalı olarak takibi gerekiyor. Burada yaklaşık bin devlet gelir uzman yardımcısı almak suretiyle bu arkadaşlara önümüzdeki dönemde ekonometriden tutun da istatistik, iktisadi analizler, sektörel faaliyetlerin analizi gibi birçok konuda eğitim verip ileriye dönük bunları yetiştireceğiz. Gerçekten, KDV Kanunu'nda vatandaşa yine önemli bir kolaylık getiriyoruz. Ama bunun taşıdığı bazı riskler de var. Bu risklerin yönetilmesinin tek yolu iktisadi faaliyetlerin risk analizine dayalı olarak takibi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.