Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Merkez Bankası Politika Faizini 125 Baz Puan Arttırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16.5’ten yüzde 17.75’e yükseltti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16.5’ten yüzde 17.75’e yükseltti. Faiz artırımının hemen ardından Dolar 4.47 TL’ye kadar indi.

TCMB, Haziran ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı’nın ardından faiz kararını açıkladı. Buna göre, kurul  politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16.5’ten yüzde 17.75’e yükseltti.

Açıklamada son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyette dengelenme eğilimine işaret ettiği ve dış talebin gücünü korurken iç talebin daha ılımlı seyrettiği kaydedildi.

“ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞTE MALİYET YÖNLÜ GELİŞMELER ETKİLİ”

Enflasyondaki yükselişte temelde maliyet yönlü gelişmelerin etkili olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bununla birlikte, fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiği dikkat çekmektedir. Talep koşullarındaki ılımlı görünüme rağmen enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla parasal sıkılaştırmanın güçlendirilmesine karar vermiştir” ifadeleri yer aldı.

“ENFLASYONDA BELİRGİN BİR İYİLEŞME SAĞLANANA KADAR PARA POLİTİKASINDAKİ SIKI DURUŞ SÜRECEK”

Merkez Bankası, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki "sıkı duruşun" sürdürüleceğini belirterek, ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini de kaydetti.

Öte yandan açıklamada, her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği vurgulandı.

DOLAR 4.50’NİN ALTINA İNDİ

Merkez Bankası’nın faiz artırımının hemen ardından Dolar 4.47 TL’ye kadar indi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.