Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY gündem özeti ihracat cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Merkez Bankası Yılsonu Enflasyon Tahminini Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonun 2018 yılsonunda yüzde 7.9’a düştükten sonra kademeli olarak gerileyerek orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağının öngörüldüğünü belirtti.

TCMB Başkanı Çetinkaya, Enflasyon Raporu 2018-I Bilgilendirme Toplantısında konuştu. Çetinkaya enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyelerin fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini ifade eden Çetinkaya, “Sıkı bir politika duruşu altında, enflasyonun 2018 yılsonunda yüzde 7.9’a düştükten sonra kademeli olarak gerileyerek orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı öngörülmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.