Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Merkez Bankasından Kredi Kartlarına Uygulanacak Faiz Açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarının hesaplama yöntemini değiştirdi ve faiz oranlarını indirdi. Kredi kartları faiz oranları, ihtiyaç kredisi faiz oranları ile kredi kartlarının taşıdığı ilave riskler ve maliyetler dikkate alınarak belirlenecek.

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarını belirledi. 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,84 olarak belirlenirken, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,47 olarak tespit edildi. Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranının yüzde 2,34 olarak belirlendi.

Merkez Bankası’nın Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranlarını düzenlemeyi amaçlayan tebliğe göre, kredi kartı düzenleme yetkisini haiz bankalar ile diğer kuruluşlar bu hükümlere tabi olacak.
Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununu hükümleri dayanak alınarak hazırlanan tebliğe göre, Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,84 olarak belirlendi. Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı ise yüzde 1,47 olarak tespit edildi. Merkez Bankası, Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranının yüzde 2,34, yabancı para cinsinden azami gecikme faiz oranı ise yüzde 1,97 olarak belirledi.
Katılım bankalarınca kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık akdi kâr payı oranları yüzde 1,84’ü, aylık gecikme cezası oranları ise yüzde 2,34 oranını geçemeyecek. Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi ve gecikme faiz oranları her yılın Ocak-Mart, Nisan-Haziran, Temmuz-Eylül ve Ekim-Aralık dönemleri için açıklandığı belirtilen tebliğde, 2014 yılında yayımlanan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğin yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.