Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

OECD Bileşik Öncü Göstergeleri Sabit Artış Gösteriyor

ANKARA (ANKA) - Ekonomik aktivitede eğilimlere göre olabilecek dönüş noktalarını tahmin etmek için hazırlanan OECD Bileşik önce göstergeleri OECD genelinde sabit bir şekilde genişlemeyi sürdürüyor. Aynı sonuç bazı büyük yükselen piyasalar için de söz konusu oldu.

Bugün açıklanan OECD Bileşik önce göstegeleri OECD geneli ve ABD, Japonya ve Kanada'nın yanısıra Almanya ve İtalya dahil Avro bölgesinin genelinde trendin yukarısında kalmayı ve sabit adımlarla genişlemeyi sürdürüyor.

İngiltere için göstergeler genişliyor ve şu anda genel eğilimin üzerinde bulunuyor. Fransa'da ise Bileşik göstergeler sabit bir şekilde artış göstermekle birlikte trendin aşağısında.

Rusya ve Çin'de sanayi kesimi dikkate alındığında göstergeler sabit bir artışa işaret ediyor. Hindistan'da göstergeler sabit büyümeyi işaret ederken Brezilya için büyümede yavaşlama sinyalleri veriyor.

Bazı ülkelerde pandemi kısıtlamalarının kalkmasına, bazı ülkelerde de aşılama kampanyalarındaki ilerlemeye karşın kalıcı belirsizlikler Bileşik öncü göstergeler ve bileşenlerinde beklenenden yüksek dalgalanmalarla sonuçlanabilir.

OECD yazılı açıklamasında "Bu nedenle, Bileşik öncü göstergeler (CLI) dikkatle yorumlanmalı ve büyüklükleri, ekonomik faaliyetteki büyüme derecesinin ölçüsünden çok sinyalin gücünün bir göstergesi olarak kabul edilmelidir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.