Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

OECD: Türkiye'de İşsizlik Belirgin Şekilde Düştü

-OECD teşkilat genelindeki ülkelerdeki işsizlik rakamlarını kıyaslayıp yorumladığı bir açıklama yaptı.



ANKARA (ANKA) - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) az önce yaptığı açıklamada Türkiye'de işsizliğin belirgin şekilde düştüğünü bildirdi.

OECD'den yapılan açıklamada, teşkilat bölgesinde işsizlik oranlarının Şubat ayında yüzde 5.2 ile, pandemi öncesindeki oranlara düştüğü bildirildi.

Açıklamaya göre, pandeminin başdeminin başlangıcından bu yana geçen iki yılda yaşanan sorunlar ortadan kalktı. 2020 Şubat ayında OECD genelinde işsizlik yüzde 5.3 idi. Geçen Şubat ayında ise ilk kez yüzde 5.3'e indi.

Son rakamlar aynı zamanda 2001'den bu yana en düşük işsizlik seviyesinin yakalandığını ortaya koyuyor. OECD işsiz sayısı 34.9 milyon kişi oldu. Rakam pandemi öncesinin 700 bin kişi altında.

OECD Baş İstatistikçisi Paul Schreyer "İşsizlikteki son azalma pozitif bir trendin sürekliliği ve OECD ülkeleri için iyi bir haber. Ancak küresel belirsizlik ve jeopolitik gerilimlerdeki artışla durumu yakından izlemeye devam edeceğiz" dedi.

OECD açıklamasında Türkiye için şu ifadeler kullanıldı:

"İşsizlik oranı Kanada, Kore, İsveç ve Türkiye'de belirgin biçimde düştü; Avustralya, ABD ve Japonya'da ise daha ılımlı bir düşüş oldu. Aksine işsizlik; Kolombiya, Çek Cumhuriyeti ve Meksika'da arttı. Yeni veriler, 2022 Martı'nda işsizlik oranının daha da düştüğünü, düşüşün ABD'de yüzde 3.6'ya ve 1976'dan bu yana elde veri bulunan Kanada'daki en düşük rakam olan yüzde 5.3'e olması suretiyle yüzde 0.2 şeklinde ölçüldüğünü gösterdi."

-TÜRKİYE'DE SON İŞSİZLİK RAKAMLARI

TÜİK'in dün yaptığı açıklamaya göre Türkiye'de işsiz sayısı Şubat ayında bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,3 iken kadınlarda ise yüzde 13,4 olarak tahmin edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.