Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

OECD: Türkiye İşsizliği Düşüren Ülkeler Arasında Yer Aldı

ANKARA(ANKA) - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye'nin örgüt içinde işsizliğin azaldığı ülkeler grubunda yeraldığını bildirdi.



OECD'den yeni yapılan açıklamada, "Aralık ayında (veya mevcut en son dönemde), işsizlik oranı Avustralya, Şili, Fransa, İzlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya ve Türkiye'de salgın öncesi seviyenin altındaydı" denildi.

OECD üye ülkelerdeki işsizlik oranının Aralık 2021'de daha da azalarak ortalama yüzde 5,4'e düştüğünü bildirdi. Açıklama şöyle devam etti:

"OECD bölgesindeki aylık işsizlik oranı, Kasım ayındaki %5,5'ten Aralık 2021'de üst üste sekizinci ayda %5,4'e düşerek Şubat 2020'de kaydedilen pandemi öncesi oranın sadece 0,1 yüzde puanı üzerine çıktı. OECD bölgesindeki işsiz sayısı da 700 bin kişi azalarak düşmeye devam etti ve 36,1 milyon kişi oldu. Bu hala pandemi öncesi seviyenin 500 bin kişi üzerinde. Aralık ayında (veya mevcut en son dönemde), işsizlik oranı Avustralya, Şili, Fransa, İzlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya ve Türkiye'de salgın öncesi seviyenin altındaydı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.