Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Öğretici: Temmuz Artışı Bile İlk Aylardan Eriyecek, Enflasyon Farkından Sonra En Az Yüzde 50 Ek Zam Yapılmalıdır

BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici TBMM’ye gelen bütçe kanunundaki değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"Dün TBMM’ye sunulan “2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre personel giderlerinde % 40,5 oranında artış öngörülüyor.

Ocak'tan itibaren kamu çalışanları ve emeklileri zaten TÜİK rakamlarına göre %28,12 alacaklı hale geldi. 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran enflasyon oranı ile toplu sözleşme gereği Temmuz'da alınacak %7'lik artış eklendiğinde yaklaşık olarak öngörülen artış oranına denk gelmektedir.

Şimdiden uyaralım, zaten gerçeği yansıtmayan TÜİK rakamlarının dahi altında alınan artışlar varken, yıllardır enflasyon altında ezilmiş iken enflasyon farkı ile birlikte Temmuz'da alınacak %40'lı artışlar ZAM değildir!

Toplu sözleşme gereği Temmuz ayında verilecek olan %7'lik artış bile her zamanki gibi yine ilk aylardan enflasyon altında kalacaktır.

Bu yüzden BASK olarak tekrar uyarıyor ve hatırlatıyoruz; geçmiş dönemin kayıpları karşılandıktan sonra enflasyon farkı verilmeli, kamu çalışanları ve emeklilerini gerçek enflasyona ezdirmemek için de en az %50 ek zam daha yapılmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.