Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Palandöken, “Dolandırıcılar Pandemiyi Fırsata Çevirdi”

Kombi, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi aletlerin tamirine tanıdık esnafın çağırılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İnternetten rastgele tamirci numarası arayarak evine kombi, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi aletlerin tamiri için servisçi çağırıp dolandırılanlar bir hayli arttı. Vatandaşlarımız, bilindik firmaların logolarını kullanarak internete yetkili servis gibi kendi telefonlarını yazanlara güvenmemeli. Doğrudan bayiden veya doğrudan tanıdığı bildiği esnaftan hizmet almalı” dedi.


“PANDEMİDE FATURA KESEMİYORUZ DEYİP FAHİŞ FİYAT ALIYORLAR”


Yetkili servis gibi Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evde daha çok vakit geçirmemizle birlikte ev eşyalarının, elektronik ve beyaz eşyaların da bozulması gibi durumlar arttı. Bununla birlikte dolandırıcılara da gün doğdu. Öyle ki buzdolabı, fırın, televizyon, çamaşır makinesi veya bulaşık makinesi gibi aletleri bozulanlar internetten servis numarası bulup evlerine bu kişileri çağırıyorlar. Gelen kişi fahiş fiyatlar alıp, ya sahte fatura kesiyor ya da pandemi nedeniyle fatura kesemiyoruz diyor. Bu da olmazsa, burada gerekli teçhizat yok o yüzden dükkâna götüreceğiz deyip aleti alıp kayıplara karışıyorlar” diye konuştu.


“GÜVENİLİR VE TANIDIK ESNAFTAN TAMİRAT HİZMETİ ALINMALI”


Vatandaşların internetten rastgele numara ile tamir için kimseyi aramaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Ürünü alıp zarar vererek veya bir parçasını sökerek geri getirenler, hiç getirmeyenler, 50 liralık hizmet bedeline 250 lira isteyenler ve daha birçok farklı dolandırıcılığa başvuranlara karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Bilindik ve büyük firmaların logolarını, cümlelerini kullanarak kendi numaralarını yazanlara internette her yerde rastlamak mümkün. Tuzağa düşmemek için tanıdık, bilindik, kayıtlı olan esnafımızdan tamirat veya servis hizmeti alınmalı. Sahte yetkili servislere pabuç bırakılmamalı. Doğrudan bayiye gidilemiyorsa bile gelen kişiden muhakkak bilgileri alınmalı ya da çalıştığı firma veya şirket kontrol edilmeli” şeklinde söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.