Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Palandöken,“İşsizliğin Ve Gelişimin Anahtarı Girişimcilikten Geçer”

Girişimcilik Haftası sebebiyle yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İmkân ve desteklerin hiçbir zaman esirgenmemesi gereken girişimcilik, işsizlik ve durağanlığın baş düşmanıdır. Riskleri göze alıp kendiyle birlikte ülkemizin gelişmesi için adım atan tüm girişimcilerin Girişimcilik Haftasını kutluyorum” dedi.

İŞSİZLİĞİN VE GELİŞİMİN ANAHTARI GİRİŞİMCİLİKTEN GEÇER

Gelişimin, işsizliğin ve istihdamın anahtarının girişimcilik ruhu olduğunu ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekonomik gelişimin, gelişimle birlikte işsizliğin azalması istihdamın artması gibi zincirleme büyümenin kilit noktası girişimcilik ruhudur. Girişimci ruhu olan bireyler, girişimcilik atılımları olmadan bir ülkenin büyümesinde ve ilerlemesinde daima olmazsa olmazdır. Birçok esnaf ve sanatkâr meslek kolu girişimci niteliğinde olan adımlarla kurulmuş ve nesilden nesle süregelmiştir. Hayatımızda ve dünyamızda sürekli yeni ihtiyaçların doğması, eski usullerin önemini yitirmesi durumunu pandemiyle birlikte daha çok anladık. Birçok alışkanlığı geride bırakırken, yeni normal diye tabir edilen başlangıçlara imza attık. Değişen dünyada değişen ihtiyaçlara her daim cevap bulabilecek tüm girişimci ruhların Girişimcilik Haftası’nı kutluyorum. Heveslerinin hiçbir zaman kırılmadığı, pes etmeyi hayatlarından çıkarttıkları, hayatları boyunca daha fazla imkân ve seçenek ile birlikte gelişime açık olmalarını diliyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.