Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Resmi Rezerv Varlıkları Yüzde 4.7 Azaldı

Resmi rezerv varlıkları, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4.7 azalarak 84.7 milyar Dolar düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) 2018 yılının Eylül ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesi gelişmelerini açıkladı. Buna göre resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 4.7 azalarak 84.7 milyar Dolar oldu. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 4.9 azalarak 65.5 milyar Dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 4.2 oranında azalarak 17.7 milyar Dolar olarak kaydedildi.

Vadesine bir yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri (döviz kredileri, menkul kıymetler, Kredi Mektuplu Döviz Tevdiat Hesapları) bir önceki aya göre yüzde 6.5 oranında artarak 12,8 milyar Dolar olarak gerçekleşti. Bu tutarın 8.7 milyar Doları anapara, 4.1 milyar Doları faizlerden oluştu. TCMB, söz konusu anapara ve faiz yükümlülüklerinin 2.2 milyar Dolarının bir ay, 0.9 milyar Dolarının 2-3 ay ve 9.7 milyar Doların 4-12 ay içerisinde ödeneceğini kaydetti.

Bir yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden oluşan şarta bağlı döviz yükümlülükleri, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 19.6 azalarak 29.3 milyar Dolar oldu.

Anahtar Kelimeler:
Merkez BankasıTcmb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.