Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi chp cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk tesk genel başkanı bendevi palandöken abd tesk türkiye istatistik kurumu gündem özeti

TİM Faiz İndirim Kararını Olumlu Karşıladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Bankası'nın bugün almış olduğu faiz indirimi kararı üzerine bir basın açıklaması yaptı.Başkan Büyükekşi, yurtdışı ve yurtiçi piyasalarda yaşanan bütün bu olumlu gelişmelerin faiz indirimleri için ciddi imkanlar sunduğunu, olumsuz gelişmelere rağmen üretimin, yatırımların ve ihracatın artması gerektiğini, bunun için de faiz oranlarındaki indirimlerin devam etmesi gerektini vurguladı.  

 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada alınan faiz indirimi kararının ülkemiz ve ihracatçılarımız adına olumlu karşılandığını, önümüzdeki süreçte de gerek küresel piyasalardaki gelişmelerin gerekse de yurtiçindeki göstergelerin yeni indirimler için uygun olduğunu belirtti.
 
‘’Faiz İndirim Kararını Olumlu Buluyoruz Devam Etmesini Bekliyoruz’’
 
Merkez Bankasının faiz indirimi kararını olumlu bulduklarını belirten Büyükekşi, “Küresel piyasalardaki genişleyici para politikaları, Türkiye’de faiz indirimi için gerekli ortamı bizlere sunuyor. Türkiye ekonomisindeki son dönemdeki gelişmeler de ilave faiz indirimleri için açık kapı bırakıyor. TİM olarak, Merkez Bankasının faiz indirim kararını olumlu buluyoruz. İndirim sürecinin önümüzdeki aylarda da devam etmesini ve piyasa faiz oranlarının da gerilemesini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.
  
Büyükekşi: Dış Gelişmeler Son Dönemlerde Lehimize
 
Büyükekşi  dış gelişmelerin son dönemde Türkiye lehine olduğunu, ekonominin olumlu bir tablo çizdiğinin altını çizdi ve şöyle devam etti:
 
‘’2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 4,8’lik güçlü bir performans sergileyen büyümenin ikinci çeyrekte de turizmin negatif etkilerine rağmen beklentilerin üzerinde geleceğini öngörüyoruz. Diğer taraftan, 2015 yılında ciddi ölçüde gerileyen cari açık, 2016'da da azalışını sürdürüyor. Yılın ilk yarısında  yüzde 12,9 düşen cari açık, yıllık bazda 29,4 milyar dolar seviyesine geriledi. Enflasyon oranlarında ise gıda fiyatlarındaki dalgalanmalara rağmen son dönemde çekirdek enflasyonda düşüş yaşanıyor. Bunun yanı sıra, TL’deki değer kaybının fiyatlar üzerindeki baz etkisinin geçmesiyle birlikte geleceğe dönük enflasyon beklentileri de azalmaya devam edecektir.’’
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.