Öne Çıkanlar uyuşturucu galataport seçim Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çalışanların birikim endişesi çanakkalede mülteci teknesi battı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ ingiltere çankaya köşkü çankaya belediyesi başkan yardımcısı istanbul

Ücretli Çalışan Sayısı Yıllık Yüzde 6,3 Arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2022 Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Haziran ayına ilişkin Ücretli Çalışan İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2022 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,3 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 13 milyon 734 bin 395 kişi iken, 2022 yılı Haziran ayında 14 milyon 604 bin 708 kişi oldu.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2022 yılı Haziran ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe %5,0 arttı, inşaat sektöründe %1,0 azaldı ve ticaret-hizmet sektöründe %8,6 arttı.

Ücretli çalışan sayısı aylık olarak %1,1 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2022 Haziran ayında bir önceki aya göre %1,1 arttı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2022 yılı Haziran ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe %0,8 arttı, inşaat sektöründe %2,9 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe %0,9 arttı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.