Yükselir Grup'tan İran'da 5 Milyar EURO'luk Yatırım

Yaptırımların kalkmasının ardından bir çekim merkezine dönüşen İran’a Türk şirketleri de büyük bir ilgi gösteriyor. İran’da temaslarda bulunan Yükselir Grup bu ülkede 5 milyar euro tutarında yatırım planladığını açıkladı.

İran’dan gelen üst düzey davet üzerine İran’a yapılabilecek yatırımları görüşmek üzere Tahran’da üst düzey temaslarda bulunan Yükselir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yüksel, yapılacak yatırım alanlarının inşaat, petrol, enerji ve hayvancılık olacağını belirtti.

Yüksel, İran'da yeni dönemde yatırım yapılabilecek 300 farklı alan tespit ettiklerini anlatırken bu listeyi yakında açıklayacakları bilgisini verdi. Şirket, İran'da 5 milyar euroluk bir yatırım planlaması yaptı. Gelecek dönemde İran için aynı zamanda doğalgaz için de yatırım yapmayı planlayan Yüksel, Mehr haber ajansının yansıttığı açıklamalarında  petrol yatırımları için bekledikleri verimi aldıkları taktirde doğalgaz için de İran'da büyük yatırımlar yapmayı planladıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.