Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Fibabanka’dan 343 Milyon TL Net Kâr

Fibabanka, 2022 yılı birinci çeyrek sonunda 405,8 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. Bankanın aynı dönemde vergi sonrası net kârı, geçen yılın yüzde 316 üzerinde 343 milyon TL oldu.

Aktif toplam; 2022 yılı Mart ayı sonu itibarıyla 52,5 milyar TL…

Fibabanka’nın net kredi portföy büyüklüğü 25,9 milyar TL, kredilerin toplam aktifler içindeki payı yüzde 49 oldu. Aynı dönemde, toplam pasiflerin yüzde 56’sını oluşturan müşteri mevduatı ise yüzde 20 artışla 29,6 milyar TL seviyesine yükseldi.

Güçlü sermaye odağını korumaya devam eden Fibabanka’nın 31 Mart 2022 itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 23,69 seviyesinde gerçekleşti.

2022 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçları değerlendiren Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, Fibabanka’nın mükemmel müşteri memnuniyeti hedefiyle her zaman uzun soluklu ve sürdürülebilir müşteri ilişkileri kurduklarını belirterek; “Kurulduğumuz günden bu yana geleneksel bankacılık anlayışının ötesinde bir iş yapış biçimi benimsiyoruz. Amacımız, dijital alanda sahip olduğumuz güçlü kaslarla bankacılık hizmetlerimizi birleştirip müşterilerimizin bankacılık ihtiyaçlarını dijitalleştirerek benzersiz bir bankacılık deneyimi sunmak. Bu doğrultuda, teknolojik altyapımızda yaptığımız yatırımlarla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyoruz. Elde ettiğimiz finansal sonuçlar da doğru yolda olduğumuzu bize gösteriyor. Bankacılık kabiliyetimiz, nitelikli insan gücümüz ve finansal teknolojilerimizle bankacılıkta fark yaratmayı sürdüreceğiz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.