Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Halk GYO’dan 2022 Yılı Birinci Çeyrekte 49,37 Milyon TL Kâr

2022 yılının ilk çeyreğinde de dengeli ve güçlü bilanço yapısıyla büyümesini sürdüren Halk GYO aktif büyüklüğünü 5,39 milyar Türk Lirası'na taşıdı.

Dönem içerisinde, 510.000.000.-TL bedelli sermaye artırımı gerçekleştirerek, sermayesini            1.020.000.000.-TL'den 1.530.000.000.-TL'ye çıkaran Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., 2022 yılının ilk çeyreğinde aktif büyüklüğünü 5,39 milyar TL seviyesine, öz kaynakları da  3,84 milyar TL seviyesine yükseltti.

Şirketin ilk çeyrek net dönem kârı da 49,37 milyon TL olarak açıklandı.

Sektörün öncü şirketleri arasında olmaya devam edeceğiz

2022 yılı ilk çeyrek rakamlarını değerlendiren Halk GYO Genel Müdür Vekili Erdal Bekin, “Pandeminin yaralarının sarılmaya başlamasıyla birlikte ülkemizin güçlü büyüme potansiyeli ve demografik yapısının desteğiyle sektördeki yatırımların artarak devam edeceğine inanıyoruz. Halk GYO olarak ana ortağımız Halkbank’tan aldığımız güç ve itibarla dönem içerisinde başarıyla tamamladığımız sermaye artışı ve sürdürdüğümüz kârlılığımızla 3,84 milyar TL özkaynak büyüklüğüne ulaştık, dengeli portföy ve güçlü bilanço yapımızla sektörümüzün öncü şirketleri arasında yer almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Halk GYO A.Ş. İstanbul Finans Merkezi Halk Ofis Kuleleri'nin yanı sıra Teknik Yapı ortaklığı ile Evora İzmir projesinin inşaatlarına devam etmektedir. Konut satışları tamamlanan Bizimtepe Aydos Projesi’nde ticari ünitelerin satışlarına odaklanan Şirket, Türk sanayisinin cazibe merkezi konumundaki Kocaeli Dilovası'na yakışır bir sanayi sitesi oluşturmak üzere imzalanan sözleşmelerin ardından bu projenin hayata geçirilmesi için faaliyetlerine devam ederken, Adapazarı'nda 60 dönümlük bir alanda gerçekleştirilmek üzere imzaları atılan yeni bir proje için de çalışmalarını sürdürüyor.

Enerji ve çevre duyarlılığı ile kent estetiği önceliğimiz…

Halk GYO Genel Müdür Vekili Erdal Bekin, “Yatırımlarımızda en temel ilkelerimiz arasında enerji ve çevre duyarlılığı yer almaya devam edecektir. Tüketicilerin değişen beklentilerini yakından takip edip bunları kent estetiği ile buluşturmak da vazgeçmeyeceğimiz ilkelerimizden biri olmayı sürdürecektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.