Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti YKS ak parti CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut İletişim Başkanı Fahrettin Altun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iktidar faiz halkbank oy suriye

Kuveyt Türk 2017 Yılında 674 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Kuveyt Türk, 2017’de net kârını bir önceki yıla göre yüzde 24,4 artırarak 674 milyon TL’ye yükseltti. Toplam aktiflerini 57,1 milyar TL’ye çıkaran Kuveyt Türk’ün öz varlıkları ise 4,6 milyar TL büyüklüğe ulaştı.

2017’de yeni nesil kredi kartı Sağlam Kart’ı hizmete sunan ve startup’lar için Lonca Girişim Merkezi’ni kuran Kuveyt Türk, Cebe Para Gönder, QR Kod’la Para Çekme ve 5/24 Hazine gibi birçok yeniliği hayata geçirdi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2017 yılsonu finansal sonuçlarını açıkladı. Kuveyt Türk, 2017 yılında net kârını bir önceki yıla göre yüzde 24,4 artırarak 674 milyon TL’ye yükseltti. Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle katılım bankacılığı sektörünün gelişimine katkı sağlayan Kuveyt Türk’ün 2017 yılsonunda toplanan fon büyüklüğü, 2016 yılsonuna göre yüzde 24,9 artışla 39,9 milyar TL oldu. Bankanın kullandırdığı fon büyüklüğü ise yüzde 26,8 artışla 38 milyar TL’ye ulaştı. Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 57,1 milyar TL, öz varlıkları ise 4,6 milyar TL’ye yükseldi.

Dijital müşteride yüzde 50’lik artış

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yılsonu finansal verilerine yönelik yaptığı açıklamada, “2017 yılını başarılı sonuçlarla geride bıraktık. Yenilikçi vizyonumuzdan, değerlerimizden ve sağlam bankacılık anlayışımızdan ödün vermeden büyümemizi sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Türkiye çapında 399 şubeye ulaştık. Yüzde 100 Kuveyt Türk iştirakiyle Almanya’da kurduğumuz ilk ve tek Türk bankası olan KT Bank AG’nin bu yıl 4. şubesini hizmete açtık. Müşterilerimize kolay ve zahmetsiz hizmet sunmak amacıyla mobil ve dijital tarafta büyümemizi artan bir ivmeyle sürdürüyoruz. Dijital bankacılık kullanıcı sayımız geçtiğimiz yılsonuna göre yaklaşık yüzde 50’lik bir artışla 700 bini aştı” dedi.

Yeniliklerle dolu bir yıl

2017’de Kuveyt Türk olarak pazar payını artırmakla kalmayıp birçok inovatif ürün ve hizmete imza attıklarına değinen Ufuk Uyan, “Türk halkının alışveriş ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni nesil kredi kartımız Sağlam Kart’ı hizmete sunduk. Bugüne kadar Türkiye’de özel sektör tarafından TL cinsinden nitelikli yatırımcıya yönelik en yüksek tutarlı kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirerek kendi sukuk rekorumuzu kırdık. Workinton ile önemli bir işbirliğine giderek startup’lar için Lonca Girişimcilik Merkezi’ni açtık. ‘İyi ki’ işveren markamız, sepetim yan haklar paketi, bankacılık okulu, API market platformu gibi birçok yeniliği ve 5/24 Hazine, Cebe Para Gönder, QR Kod’la Para Çekme gibi birçok hizmeti hayata geçirdik. Etkin risk yönetimini ve aktif kalitesini önemsiyoruz. Bankamızın takipteki kredi oranının 2017 yılsonu itibarıyla yüzde 1,85 düzeyine inerek 2,95 düzeyindeki bankacılık sektör ortalamasının altında gerçekleşmesi bu anlamda çok önemli bir gelişmedir” değerlendirmesinde bulundu.

1.8 ton altın ekonomiye kazandırıldı

2017 yılında KGF teminatlı fonları gündemlerinin ilk sıralarına alarak etkin bir şekilde kullandıklarını ve geçtiğimiz yıl 3.8 milyar TL kaynak sağladıklarını vurgulayan Ufuk Uyan, “2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 35 daha fazla altın toplayarak yaklaşık 1.8 ton altını ekonomiye kazandırdık ve bankamızdaki altın hesaplarının toplam büyüklüğü 17.9 tona, toplam değeri ise yaklaşık 2.8 milyar TL’ye ulaştı. Yenilikçi, dinamik ve değişime öncülük eden bankamız 2018 yılında da sürdürülebilir büyüme vizyonuyla Türkiye ekonomisine katma değer sağlamaya, dijitalleşme vizyonuyla da sektörümüze yön vermeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.