Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener YKS tsk CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19

Teknosa’dan İlk Çeyrekte 1,5 Milyar TL Ciro

2020 yılını son 20 yılın en başarılı performansıyla kapatan Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, 2021 yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümesini sürdürdü. Teknosa, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,4’lük büyüme ile 1,5 milyar TL ciroya ve 2,4 milyon TL net kâra ulaştı. Teknosa, çoklu kanal deneyiminin önemli bir unsuru olarak yatırımlarını sürdürdüğü e-ticarette de yüzde 80 büyüdü. 

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin ve e-ticaretin öncü markası Teknosa, Yeni Neslin Teknosa’sı dönüşüm programına ve müşteri deneyimine yaptığı yatırımlar ile büyümesini sürdürüyor. Pandemiye rağmen 2020 yılında ciro ve net kârlılıkta rekor kıran Teknosa, 2021 yılı ilk çeyrekte de başarılı finansal sonuçlar elde etti ve son 7 yılın en yüksek ilk çeyrek karını açıkladı. Teknosa, ilk çeyrekte hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeniyle mağazaları yaklaşık 23 gün kapalı kalmasına rağmen, cirosunu geçtiğimiz yılın aynı döneminin yüzde 39,4 üzerinde gerçekleştirerek 1,5 milyar TL’ye, net kârını da 33,3 milyon TL iyileşme ile 2,4 milyon TL’ye çıkardı. Başarı grafiğini istikrarlı bir biçimde yükselten Teknosa, çoklu kanal deneyiminin önemli bir unsuru olarak yatırımlarını sürdürdüğü e-ticarette de yüzde 80’lik büyüme ile 202,4 milyon TL ciroya ulaştı. 

Şirketin ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, 2019 yılı ortalarında ‘Yeni Neslin Teknosa’sı adıyla başlattıkları dönüşüm programıyla ciro ve kârlılıkta istikrarlı bir büyüme yakaladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Pandemiye rağmen 2020 yılını rekor performansla kapattık. Bu yılın ilk çeyreğinde de bugüne kadar müşteri odaklı dönüşüm ve dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlar sonucu başarılı bir performans elde ettik. Türkiye geneli ve il bazındaki sokağa çıkma yasakları dikkate alındığında mağazalarımız yaklaşık 23 gün kapalı olmasına rağmen güçlü büyümemizi sürdürdük. Geçen yıl başlayan evde yaşama bağlı satın alma trendi bu yılın ilk çeyreğinde de devam etti. Biz de her an, her yerde müşterilerimizin artan teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak, keyifli bir alışveriş ve kapsamlı deneyim ortamı sunmak amacıyla aksiyonlar aldık. Çalışmalarımızı yapay zekâ algoritmalarından yararlanarak, akıllı, geleceği tahmin eden veriye dayalı bir sistem ile yönetiyoruz. Veriye dayalı iş modelimiz sayesinde müşterilerimizin beklentilerini hızlı anlama ve buna uygun özel hizmet ve öneri sunma konusunda hızlı hareket edebiliyoruz. Operasyonel mükemmellik adına süreçlerimizi müşteri odaklı şekilde iyileştirmeye devam edeceğiz.”

“Teknolojiyi odağa alan eşsiz bir pazaryeri modelini hayata geçiriyoruz” 

2021 yılını yatırım ve atılım yılı ilan ettiklerini vurgulayan Bülent Gürcan, Teknosa bünyesinde pazaryeri oluşturulacağını da Teknosa Yönetim Kurulu’nca alınan kararla çok yeni duyurduklarını paylaştı ve şöyle devam etti: 

“Türkiye’de sektördeki öncülüğümüzü yeni bir iş modeli ile pekiştiriyoruz. Teknosa bünyesinde, teknolojiyi odağına alan eşsiz bir pazaryeri modelini hayata geçireceğiz. Oluşturacağımız pazaryeri ile müşterilerimizin karşısına daha güçlü ürün yelpazesiyle çıkmayı, değişen müşteri ihtiyaçlarına en hızlı ve uygun şekilde cevap vermeyi ve hızlı büyüyen e-ticareti çoklu kanal stratejimizin odağına koyarak müşterilerimize ve tüm paydaşlarımıza en iyi değeri sunmayı hedefliyoruz. Farklı, ilkleri içinde barındıran ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını en kapsamlı şekilde adresleyecek bir pazaryeri tasarlıyoruz. Pazaryerimiz, Teknosa’nın mağazacılık ve çevrimiçi kanallardaki mevcut güçlü yetkinliklerinin üzerine ek bir kas olarak inşa edilecek ve tüm iş hacmimizi büyütecek. 2021 yılının son çeyreğinde pazaryerimizin ilk fazını tüketicilerimizle buluşturmayı planlıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.