Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Akbank Caz Festivali Bu Sene 10.000 Kişiyle Buluştu

31. Akbank Caz Festivali, 1-10 Ekim tarihleri arasında 10 farklı mekanda, Türk Caz sahnesinden 100’ün üzerinde sanatçının performansıyla gerçekleşti. Klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik, hip-hop ve dünya müziğinin farklı projelerini içeren programıyla dikkati çeken festivale 10.000 kişi katıldı. 

Organizasyonu ve içerik planlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen 31. Akbank Caz Festivali boyunca sanatseverler; Elif Çağlar Quartet feat. Defjen Daf Ensemble, Kamufle & Lara Di Lara, Ediz Hafızoğlu “Nazdrave” feat. Ceylan Ertem, Ramazan Sesler "Babadan Oğula Bir Gırnata Efsanesi" feat. Anıl Şallıel & Kaan Bıyıkoğlu, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions & Arto Tunçboyacıyan, Okay Temiz & Oriental Wind, Baki Duyarlar “JazzArk Project” feat. Şennur Dinleyen & Tolga Karaslan, Oğuz Büyükberber Trio feat. Derya Türkan & Apostolos Sideris, Mehmet Uluğ Gecesi: Selen Gülün “Kadınlar Matinesi” feat. Çağıl Kaya, Esra Kayıkçı ve Jülide Özçelik, Güç Başar Gülle “Synthetic Vision”, Deniz Taşar & JAmZZ Session, Kaan Çelen ‘Na-Zi-Le’, Mousikē DJ Set, Da Poet & Barış Demirel, Flapper Swing Band’ın performanslarını izleme fırsatı buldu.

Festival konserleri Babylon, Zorlu PSM, The Badau, Nardis Jazz Club, Bova, Galataport İstanbul Paket Postanesi̇ ve festivale yeni eklenen açık hava sahneleriyle Müze Gazhane, Swissotel Sultan Park’da yapıldı. callinghouse, festivalin dinamik sahnesine ev sahipliği yaparken; Cazlı Brunch Bizim Tepe’de gerçekleşti. 

 

Contemporary İstanbul” kapsamında Tersane İstanbul Konserleri

Bu yıl Contemporary İstanbul kapsamında da Tersane İstanbul’un güzel atmosferinde 31.Akbank Caz Festivali sahnesi yer aldı. Standards & İpek Dinç, Ferit Odman Quintet, Ece Göksu Quartet ve Yunus Belgin Quartet; Contemporary İstanbul izleyicileri ile buluştu.

“Şehrin Caz Halinde Dans Hep Var” Özel Projesi

Festivalde “Şehrin Caz Hali’nde Dans Hep Var” söylemiyle, çağdaş dans ve caz bir araya geldi. Galataport İstanbul Paket Postanesi, Müze Gazhane, Swissotel Sultan Park, Tersane İstanbul gibi festivalin yeni konser mekânlarında dansçılar, o mekânda konser veren caz sanatçılarının eserleri eşliğinde dans ettiler.  Projede solo dans performansları ile Chiara Giorda, Can Gökdoğan, Bengi Yörük ve Gizem Bilgen yer aldı. Performanslar çevrimiçi olarak Akbank Sanat Youtube kanalında yayınlandı.

31. Akbank Caz Festivali’ne Özel QR Kod Projesi

31. Akbank Caz Festivali’nin iletişim kampanyasında sonbaharın habercisi kuşların hareketlerinden ilhamla Alp Ersönmez, İlhan Erşahin ve Volkan Öktem besteler hazırladılar ve çaldılar. QR Kodlar sayesinde videolara yönlendirilen izleyiciler kuşların dansına ve sanatçıların kuşların dans hareketlerine göre çaldığı müziğe eriştiler. 

Festivale Özel Müzik Listesi

Bu yıl 31. Akbank Caz Festivali programında yer alan sanatçıların farklı albümlerinden derlenmiş 24 parçalık bir müzik listesi oluşturuldu. Caz ve cazın farklı türlerine dair zarif bir seçki sunan bu liste Apple Music’de yer alıyor.

https://apple.co/3a5wP9l

 

31. Akbank Caz Festivali Konserleri Akbank Sanat Youtube kanalında

31. Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Elif Çağlar Quartet feat. Defjen Daf Ensemble, Ediz Hafızoğlu 'Nazdrave' feat. Ceylan Ertem, İlhan Erşahin's İstanbul Sessions & Arto Tunçboyacıyan ve Baki Duyarlar “JazzArk Project” feat. Şennur Dinleyen & Tolga Karaslan konserleri   önümüzdeki günlerde Akbank Sanat Youtube kanalında da yayında olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.