Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

‘Ankara DT Ekranlardan İzleyici İle Buluşacak “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye Canlı Yayında Perde Açacak”

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü canlı yayında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

17 Nisan Cumartesi günü ‘Bizim Yunus’ adlı oyun ile tarihinde ilk kez canlı yayında prömiyer yapan Devlet Tiyatroları, 1 Mayıs Cumartesi günü Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye’ adlı oyun ile perdelerini TRT 2’den naklen açacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yıl ramazan ayı için hazırladığı etkinlikler kapsamında sahnelenecek olan, Türk hikayeciliğinin önde gelen yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın yazdığı, Savaş Dinçel’in oyunlaştırdığı ve Murat Çidamlı’nın yönettiği oyun, saat 18.00’de Ankara Resim ve Heykel Müzesinin Türkocağı Sahnesi'nde seyircisiz perde açacak ve tiyatroseverler tarafından ekranlarının başında canlı izlenebilecek.

Dekor tasarımının Seyhan Kırca’ya, kostüm tasarımının İnci Kangal Özgür’e, ışık tasarımının Zeynel Işık’a, hareket tasarımının Binnaz Dorkip’e ve müziklerinin Onur Yüce’ye ait olduğu ‘Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye’ adlı oyun, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçkiyle, müzik, dans ve görsel efektleriyle genç seyirciyi edebiyatla buluşturmayı hedefliyor.

Tek kişilik oyunda Sait Faik Abasıyanık'ı Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Erdinç Doğan canlandıracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.