Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

Bakan Ersoy, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın Davetlileriyle Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana'da bu yıl 10. kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın gelecek yıldan itibaren bakanlık himayesinde geliştirilmesi için destek vereceklerini söyledi.

Bakan Ersoy, Vali Süleyman Elban ile karnaval kapsamında bir otelde düzenlenen kahvaltı programında gazeteciler, sanatçılar ve oyuncularla bir araya geldi.

Katılımcılarla sohbet eden Ersoy, görüşmenin ardından karnaval kapsamındaki "Portakallı Lezzetler Yarışması"nın stantlarını gezdi, yemekleri inceledi ve jüriden bilgi aldı.

Adana'da mangalın da başına geçerek kebap pişiren Bakan Ersoy, ustalarla bir süre sohbet etti.

"Karnaval süreci daha uzun günlere yayılabilir"

Ersoy, gezisi sırasında gazetecilere, karnavalın kültür, sanat ve turizm etkinliklerinin yanı sıra gastronomiyle de desteklendiğini belirterek, "Önümüzdeki sene itibarıyla bakanlık himayesinde çok daha uzun bir sürede ve geniş katılımlı bir hale getirmek için bakanlığımız destek verecek." dedi.

Karnavalın turizme katkısının sorulduğu Ersoy, "Karnaval süreci daha uzun günlere yayılabilir, daha fazla çeşitlik ve uluslararası etkinliklerle desteklenebilirse yabancı turist ve Adana'nın markalaşması açısından çok faydalı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, mangal başında kebap pişirmesiyle ilgili de "Adana denilince akla kebap geliyor. Biraz ustadan sırlarını istedim, 'Sırları nedir, bana tüyolarını ver.' dedim ama tabii kasaptan başlayıp ızgaraya kadar sırrı ustada. Ustanın kaç yıllık deneyimi var. Önemli olan bu deneyimlerin gelecek nesillere aktarılarak kalıcı hale gelmesi, mümkünse Adana dışına taşınabilmesi." ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Ersoy daha sonra kentteki programı kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ersoy, Adana Valiliğine yaptığı ziyarette Vali Süleyman Elban ile makamında görüştü.

Ziyaretin ardından Adana Arkeoloji Müzesi'nin inşaatında incelemelerde bulunan Ersoy, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

İnşaatta çalışan işçilerle de sohbet eden Bakan Ersoy, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.