Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Rino virüs Shu Jueting

CRR Senfoni Orkestrası Sezona Merhaba Dedi

Cem Mansur yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, 12 Ekim Salı akşamı, sezonun ilk konserini verdi. Bu özel konserde orkestra, piyanist Gülsin Onay’a eşlik etti. Konserin tam kaydı çok yakında online platformda da müzikseverin ilgisine sunulacak.

Cemal Reşit Rey (CRR) Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, 2021-2022 sezonunun ilk konserini verdi. Orkestra konserde, Fransız besteci C.Saint-Saëns’ın 100. ölüm yıldönümü anısına, 2. Piyano Konçertosu eserini icra etti. Orkestra ardından, romantik dönemin Norveçli besteci ve piyanisti Edvard Grieg’in popüler eseri olan Piyano Konçertosu’nda piyanist Gülsin Onay’a eşlik etti. 

Onay, seyircinin yoğun alkışlarının sonrası Schumann ve Saygun’dan iki eserle bis yaptı.

CRR Senfoni Orkestrası’nın bu sezondaki ilk konserinin biletleri günler öncesinden tükenmişti. Müzikseverlerin konsere yoğun ilgisi ve pandemi sebebiyle şehir dışında ikamet etmeye devam eden müzikseverler için konserin tam kaydı salonun YouTube hesabından da izlenebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.