Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

‘Devlet Tiyatroları’ Sıfır Noktasında Perde Açacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlere ve yöre halkına moral olmak ve onlarla kucaklaşmak için sınırın sıfır noktasına gidiyor.


İstiklal Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılmasını sağlayan ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anlatan ‘Mehmet Akif’, 1 Nisan Pazar günü Kilis’te, 2 Nisan Pazartesi günü İskenderun’da, 4 Nisan Çarşamba günü Hatay’da ve 5 Nisan Perşembe günü Samandağ’da ücretsiz olarak sahnelenecek.


Remzi Özçelik’in yazdığı ve Cahit Çağıran’ın yönettiği ‘Mehmet Akif’, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından ilk kez 12 Mart ‘İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde Küçük Tiyatroda sanatseverlerle buluşmuş ve izleyicilerden tam not almıştı.


Oyunun yönetmeni Çağıran, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97’nci yıldönümünde Kurtuluş Savaşı dönemini ve şartlarını anma, anlama ve yeniden yorumlama zorunluluğu hissettiklerini belirterek, “Ülkemizin içinden geçtiği ve adeta bağımsızlık mücadelesi verdiği bu kritik günlerde Devlet Tiyatrosu,birleştirici ve moral verici görevini bir kez daha ifa ediyor. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun” dedi.


Dekor ve kostüm tasarımını Dilek Kaplan’ın, ışık tasarımını Çetin Atay’ın, dans düzenini Burçak Işımer’in ve müziklerini Nedim Yıldız’ın yaptığı oyunda; Ayşe Yıldız Akınsal, Özlem Kalkan, Alpay Ulusoy, Alev Arslan, Müge Sefercioğlu, Ümit Hasret Aslan, Engin Özsayın, Durmuş Çelikel, Mehmet Tolga Günay, Dara Tan, Turgay Kılıç, Diler Öztürk, Sedat Keçeci ve Caner Keçeli rol alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.