ENKA Sanat, Şarık Tara’yı Konser Serisi ile Anıyor

ENKA Sanat, sanatın ve sanatçının daimi destekçisi, saygıdeğer iş insanı ve ENKA Vakfı’nın kurucularından Şarık Tara’yı her yılın Nisan ayında, onun vizyonundan hareketle klasik müzik sanatçılarının eşsiz performanslarıyla anıyor. Anma programının ilk iki etkinliği kapsamında ENKA Sanat, 4 Nisan’da dört kadın çellistten oluşan Cello Paradiso ile 8 Nisan’da Borusan Quartet ve Gökhan Aybulus konserlerine ev sahipliği yapacak.

Kurulduğu günden bu yana, ülkemiz kültür sanat birikimine katkı sağlamak ve sanatseverlerin bu birikimden en iyi şekilde istifade edebilmelerine olanak sağlamak misyonlarını üstlenen ENKA Sanat, Nisan ayında çok özel bir program sunuyor. ENKA Vakfı’nın kurucularından Şarık Tara’ya adanan program, ilk olarak 4 Nisan Pazartesi saat 20.30’da dört çellist arkadaştan oluşan Cello Paradiso’yu ağırlayacak. Şafak Erişkin, Didem Erken, Gülyar Balcı ve Dilbağ Tokay’dan oluşan Cello Paradiso, ENKA Sanat dinleyicilerinin karşısına farklı coğrafya ve dönemlerin müziklerinden oluşan repertuvarlarıyla çıkacak. Halen solo kariyerlerine ve akademik çalışmalarına bireysel olarak devam eden Cello Paradiso üyeleri, müziğin ve çellonun kendi hayatlarına kattığı zenginliği ENKA Oditoryumu’nda dinleyicilerle paylaşacak. 

Ülkemizin yetiştirdiği usta sanatçıların klasikleşen performanslarının izleyiciyle buluşacağı anma etkinliklerinin ikincisinde, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip Borusan Quartet ile başarılı piyano virtüözü Gökhan Aybulus aynı sahnede buluşacak. 8 Nisan Cuma saat 20.30’da düzenlenecek bu eşsiz konserde klasik müzik severler, Schubert’ten Rosamunde’yi ve Schumann’dan Piano Quintet’i ENKA Oditoryumu’nda dinleyebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.