Fahir Atakoğlu'nun 15 Temmuz Senfonisi Raflarda

Hain 15 Temmuz darbe girişimi 5. yıldönümünde bir kez daha lanetlenirken milletin darbeci ve destekçilerine karşı kenetlendiği Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlendi. Saraçhane'de düzenlenen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşları rahmetle andı. Bu arada dünyaca ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu'nun bestelediği "15 Temmuz Destanı" adlı senfonik eserin kaydı Apple, Spotify, Deezer gibi elektronik müzik mağazalarındaki yerini bugünden itibaren aldı.



15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü dolayısıyla birçok isim duygu ve düşüncelerini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun besteci Fahir Atakoğlu'nun 15 Temmuz direniş ruhunu notalara döktüğü senfonik eseri "15 Temmuz Destanı"nın dijital müzik platformlarında yerini aldığını duyurdu.

-SİYASİLERİN MESAJLARI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "15 Temmuz bir milletin özgürlüğüne yüksek bağımsızlık bilinci ile ölümüne sahip çıktığı gündür. Her yıl dönümünde 15 Temmuzun anlamı daha da büyüyecek. O gecenin kahramanları gazilerimiz şehitlerimiz bizim onurumuz. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" açıklamasını yaptı.

AK Parti Genel Merkezi "Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" mesajını yayınlarken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz'u lanetlemek üzere Saraçhane'de düzenlenen törende, şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu bir zemin önünde konuşma yaptı. İmamoğlu, fetö'yü "hain terör örgütü" olarak niteleyerek, "Bu türkiye tarihinde hepimizin başırı yere eğip, üzülmesi, ders çıkarması gereken bir olay" dedi. İmamoğlu fetö'nün Türkiye'ye yerleşirken görmezden gelindiğini iddia etti. İmamoğlu, "Esas olan devlettir millettir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü en derinden hissedildiğini görüyoruz. Bizim vazgeçilmeş şiarımız olduğunu düşünüyorum. HAlen bu tehditler vardır, varolacaktır. Birlikte ortaya koyduğumuz tepki hangi şiddette aşamadadır buna bakmak lazım. Kişiler, partiler bir kısım isimlerle milletin manevi değerleri üzerinden devlete millete ayrımcı biçimde davranış sağlayan bütün kanallar ortadan kaldırılmalıdır. 15 Temmuz tarihimizin acı bir günüdür" dedi.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 15 Temmuz gecesi milli iradeyi yok sayarak yola çıkanların, milli birlik ve beraberliğin teminatı olan halkın kutlu direnişi ile karşılaştıklarını bildirdi. Pakdemirli, "Bu şanlı direnişin destanını yazan kahramanlarımızı selamlıyorum" dedi.

Maliye Bakanı Lütfi Elvan mesajında "Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" derken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "15 Temmuz, aziz milletimizin tek yürek olarak canı pahasına yazdığı bir destandır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise mesajında "Milletimizin topyekün milli egemenliğe sahip çıkıp, darbeci işgale direndiği o güne inançla bağlıyız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranla… Kendi milletine silah çeken asker üniforması giymiş teröristler, Türkiye’yi sapık bir dini anlayışa teslim etmek isteyen bu alçaklar, o gece milletin güçlü iradesiyle emellerine kavuşamadılar" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.