Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti İyi Parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19 İletişim Başkanı Fahrettin Altun TOGG İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iktidar

“Kayıp El” Başkent’te Aranacak

3 Haziran Perşembe günü perdelerini açan ve Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirilen ‘Açık Hava Yaz Oyunları’nda sona gelindi.

Projenin son haftasında Erzurum Devlet Tiyatrosu, ‘Kayıp El’ adlı oyunu başkentli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Martin McDonagh’ın yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın dilimize çevirdiği ve Kuvvet Yurdakul’un yönettiği ‘Kayıp El’, 30 Eylül Perşembe günü saat 20.30’da Macunköy Yerleşkesinde açık havada ve 1-2 Ekim tarihlerinde de saat 20.00’da Akün Sahnesinde izlenebilecek.

Dekor tasarımının Özlem Karabay'a, kostüm tasarımının Elif Özhancı’ya, ışık tasarımının Eser Dursun’a ve müziklerinin Fatih Veli Ölmez'e ait olduğu oyun, çocukken serseriler tarafından eli kesilen Carmichael’in kayıp elini bulmaya çalışmasını ve hayatını buna adamasını anlatıyor.

Devlet Tiyatroları, ‘Kayıp El’ oyunuyla son bulacak Açık Hava Yaz Oyunları kapsamında bu zamana kadar Ankara ve İzmir Açıkhava Sahnelerinde 71 temsil gerçekleştirdi ve yaklaşık 75 bin seyirciye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören ‘Açık Hava Yaz Oyunları’ projesinin kapsamı genişletilerek önümüzdeki sezonlarda da devam etmesi planlanmaktadır.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.