Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Niloya Engelleri Ortadan Kaldırmaya Devam Ediyor

Ülkemizde her yıl 2 bin 500 yeni doğana işitme kaybı tanısı konulurken, bu oranın okul çağındaki çocuklarda nüfusa oranla birlikte binde 9 olduğu biliniyor. Miniklerin sevgilisi Niloya da bu kapsamda hazırlanan ‘’İşaret Dili’’ bölümleri ile büyük bir farkındalığa imza atıyor. Youtube kanalı üzerinden yayınlanan bölümlerde, çizgi karakter çocukları yeni maceralara çıkarırken, gelişimleri adına da önemli mesajlar veriyor. Bu sayede minikler hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Tüm Dünyadaki Çocuklara Ulaşıyor

2014 yılından bu yana çocukların ve ebeveynlerin beğenisini kazanan Niloya, maceraları ile çocukların gönlünde taht kurmaya devam ediyor. Çizgi filmlerinde öğretici ve eğitici içerikleri ile ön plana çıkan karakter, işitme engelli çocuklar için hazırlanan “İşaret Dili’’nin yanı sıra İngilizce, Portekizce, Arapça, İspanyolca ve İtalyanca dillerinde hazırlanan videoları ile de öğretmeye devam ediyor. Böylelikle çocukların sağlıklı iletişim kurabilmesi ve öğrenme yetisinin güçlenmesi için birçok farklı dilde ekranlara geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.