Öne Çıkanlar meclis Ebru Gündeş ambulans İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu DFB Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan 40 Meslek meclis başkanı laiklik açıklamaları yeşil türbe gülben ergen ted abd savunma bakanı 2016 yıl bütçesi

Astronotların Uzayda Günleri Nasıl Geçiyor?

Çin uzay istasyonunda görevli ilk astronotlar dün kapsülden çıktı. Bu, Çinli astronotların, 2008 yılında “Shenzhou-7” adlı insanlı uzay aracının uzay yolculuğunu başarıyla gerçekleştirmesinden bu yana uzay istasyonu aşamasında Çinli astronotların ilk kez kapsülden çıkışı oldu.

Astronotlar uzayda ne yapıyor, nasıl yaşıyor?


 

Sadece beş dakikada giyilebilen 130 kg ağırlığındaki Çin’in yeni nesil “uçan gökyüzü” uzay giysisi, astronotların vücut yapısına göre ayarlanabilir.


 

Uzay istasyonunda fitness ekipmanları mevcuttur. Her astronotun günde iki saat egzersiz yapması gerekir, bu da insan vücudu üzerindeki hareketsizliğin getirdiği bir dizi etkiyle başa çıkılmasını sağlar.


 

Uzay istasyonunda, astronotlara 120 türden fazla uzay yemeği hazırlandı. Etli ve sebzeli yemeklerle dengeli beslenmeleri sağlanıyor.


 

Uzay istasyonunda, astronotların rahat uyumasını sağlayan ayrı bir uyuma bölümü bulunuyor.


 

Uzay istasyonundaki astronotlar “kurye” alabilirler. Kuryede günlük ihtiyaçların dışında etli bambu filizi kavurması, tavuk kavurması gibi Çin’e özgü yemekler bulunuyor. Astronotlar, cep telefonundaki kodu tıklayarak kuryeri açabilirler. 

Astronotlar cep telefonlarıyla istasyonun WIFI’sına bağlanabilir ve yeryüzündeki insanlarla ve aileleriyle iletişim kurabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.