Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd rusya

Çin, 200 Ülkeye 600 Milyon Doz Aşı Gönderdi

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’in Kovid-19 ile küresel çapta mücadeleyi desteklemek için 200’den fazla ülke ve bölgeye 600 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı sağladığını belirtti.



Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Çin Ticaret Bakanlığı yetkilisi Li Xingqian, aşı desteği verilen ülke ve bölgelere 300 milyardan fazla maske, 3,7 milyar koruyucu kıyafet ve 4,8 milyar test kiti sağlandığını söyledi. Li, Kovid-19’un sebep olduğu aksaklıklara rağmen Çin’in bu duruma hızla uyum göstererek dünyaya tıbbi malzemeyle diğer ürünler sağlamak için hızlı hareket ettiğini ve dünya çapında yürütülen salgınla mücadele çabalarına katkıda bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Çin, ülke çapında aşılama çalışmalarını sürdürüyor. 22 Temmuz gününe kadar Çin’de 1 milyar 507 milyon 605 bin doz Kovid-19 aşısının yapıldığı bildirildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 22 Temmuz itibarıyla Çin’in 31 eyaleti ve Xinjiang Üretim ve Yapılandırma Ordusu’nda, 1 milyar 507 milyon 605 bin doz Kovid-19 aşısı uygulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.