Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

İslam İstifa Edebilir: "Makedonyalı Lütfü" Krizinde Yeni Gelişmeler...

Ankara kulislerinde, Afgan ve Suriyeli göçmen karşıtı politikalara tepki gösteren bunu da bir tvitiyle cesurca ortaya koyan CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın parti politikası ve ittifak ilişkileri açısından istifa edebileceği konuşuluyor.



-ANKA Ajansı, CHP yönetimi ve Millet İttifakı'nın "ırkçılık" boyutuna ulaştığı iddia edilen göçmen politikasına karşı cesur bir çıkış yaparak yönetimle ters düşen CHP'li Cihangir İslam'ın da "Boşnak" olduğunu saptadı.

ANKARA (ANKA) - Millet ittifakında Afgan göçmenler üzerinden patlak veren "Makedonyalı Lütfü" krizi yeni boyut kazandı. ANKA Ajansı, göçmen karşıtı tvit atması üzerine "Tvitinin altına 'Makedonyalı Lütfü' diye imza atmasını beklerdim" diye mesaj yazan CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın kendisinin de "Boşnak" kökenli olduğunu öğrendi. CHP yönetimi ve Millet İttifakı'nın göçmen politikasına tamamen ters düşen Cihangir İslam'ın CHP'den istifa edebileceği belirtildi.

Millet ittifakında başlayan ve kimi zaman ırkçılık boyutuna ulaşan göçmen/mültecilerin geri gönderilmesi tartışması yeni boyut kazandı.

-TARTIŞMA KÜÇÜK, ÖZGÜL AĞIRLIĞI BÜYÜK...

Millet İttifakı'nın iki üyesi CHP ve İYİ Parti'nin milletvekilleri arasında sosyal medyada tansiyon yükseldi. İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Afgan göçmenlere yönelik yaptığı paylaşıma, CHP'li Cihangir İslam yanıt verdi. İki isim arasındaki tartışmayı nisbi Bayram rehavetine kapılan Ankara siyasi kulislerinde "küçük kıyamet" olarak değerlendiren politikacılar oldu. Kendisi küçük, "özgül ağırlığı" büyük polemiğin İslam'ın CHP'den istifasıyla sonuçlanabileceği konuşuluyor. Bunun nedeni olarak da CHP'li İslam'ın açık bir şekilde parti yönetiminin zaman zaman ırkçılığa vardığı iddia edilen göçmen politikasına tamamen ters düşmesi ve Millet İttifakı ile ilişkileri attığı cesur tvitle zedelemesi gösteriliyor.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından son dönemde Türkiye'ye gelen Afganlara yönelik, "Suriyeliler yetmedi, şimdi de Afganlılar. Yol geçen hanı mı burası?" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Afgan mültecilere yönelik o paylaşıma CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'dan Makedonyalı göçmen bir ailenin çocuğu olan Lütfü Türkkan'a dikkat çeken bir yanıt geldi. İslam, "Altına 'Makedonyalı Lütfü" diye bir imza atmalıydınız" diye mesaj attı.

İYİ Partili Türkkan, Cihangir İslam'ın paylaşımına, "Cevap vermem gereken biri mi diye baktım, olmadığını görünce vazgeçtim" sözleriyle tepki gösterdi.

-İSLAM DA "BOŞNAK" ÇIKTI...

Bu arada ANKA Afgan tvitinin altına "Makedonyalı Lütfü" imza atılmasını tavsiye eden CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın kendisinin de "Boşnak" olduğunu öğrendi. İslam ailesinin büyüklerinin Boşnakların geçmişteki haklar mücadelesinde önemli yerlere sahip olduğu da öğrenildi.

Böylelikle kendisi de göçmen olmasına rağmen CHP'yi aşırı göçmen karşıtı bir çizgiye sürükleyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece belli etnik veya mezhebi göçmenlere karşı antipati duyduğu iddiaları kuvvetlenmiş oldu. 

Anahtar Kelimeler:
SuriyeliGöçmenAfgan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.