Ağbaba; “AKP, Siyasallaşmış Baro, Sendika Ve Oda Sevdasından Derhal Vazgeçmelidir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bir yandan barolara şekil vermeye çalışırken, diğer yandan HSK eliyle yargıçların örgütlendiği sendikanın başkanını görevden uzaklaştırıyorlar. AKP,siyasallaşmış baro, sendika ve oda sevdasından derhal vazgeçmelidir” dedi.


Cumhuiyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yarıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan’ın 3 ay süreyle açığa alınmasını sert sözlerle eleştirdi.Ağbaba, "Elimde 50 kişinin ölüm listesi var" diyenleri görmezden gelenler, hakkında herhangi bir hüküm bulunmayan bir insanın ölümüne üzüntüsünü belirttiği için vicdanlı bir hakimi açığa alıyorlar. Tuz koktu” ifadelerini kullandı.
İktidarın, yasama,yürütme ve yargı yetmemiş olacak ki bu kez de savunma gücünü ele geçirmek için çaba içinde olduğunu kaydeden Ağbaba, “Bir yandan,barolara şekil vermeye, avukatların sesini kısmaya çalışırken, diğer yandan Hakimler ve Savcılar Kurulu eliyle yargıçların örgütlendiği sendikanın başkanını görevden uzaklaştırıyorlar.Önümüze konulan,tek adam rejiminin tektip yargı modeline doğru attığı son adımlardır.İçinde yaşadığımız süreçte, yargının siyasallaşarak Saray’a bağlanması süreci aşılmış; Saray’ın kendisinin doğrudan yargının yerine geçtiği yeni tür bir baskıcı süreç başlamıştır. Yazılı hukuk normları,yerini Saray’dan gelecek telefonlara bırakmış; bu toprakların hiç bir şekilde hak etmediği hukuksuzluk düzeni yeni Türkiye’nin hukuku halini almış ve adeta düzensizlik yeni düzen olmuştur.” Dedi.

AKP,SİYASALLAŞMIŞ BARO, SENDİKA VE ODA SEVDASINDAN DERHAL VAZGEÇMELİDİR

“Sosyal medya üzerinden bir insanın ölümü üzerine üzüntüsünü ifade eden, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan’ın 3 ay süreyle açığa alınması, düşünceyi ifade özgürlüğünün ihlalidir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Dünyanın hiçbir ülkesinde yaşam hakkını savunduğu için bir kişiye ceza verilmez. Elbette açılan soruşturma Ayşe Sarısu Pehlivan’ın şahsına değil, sendikanın kurumsal kimliğine de yapılmıştır. AKP’nin örgütlü yapılara karşı saldırıları, bir gün odalara, bir gün barolara bir gün sendikalara yönelik hız kesmeden devam etmektedir. Yaşanılanlar örgütlenme önünde açık bir tehdittir. AKP,siyasallaşmış baro, sendika ve oda sevdasından derhal vazgeçmelidir” dedi.

KURŞUN DOLU KAVANOZ GÖSTEREN SERBEST, SALDIRIYA UĞRAYAN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI  TUTUKLU

Ağbaba açıklamasının devamında; “Yargıçlar Sendikası Başkanı’na karşı başlatılan bu linç girişimi ve hukuksuzluk ,hayatın her alanında kendini göstermekte, halkın adalete olan inancı her geçen gün bitip tükenmektedir.Yargıya güvenin yüzde 20’lerin bile altına indiği Türkiye’de ortaya konulan örnekler bu rakamın bile fazla olduğunu göstermektedir. Kurşunlarla dolu kavanozu gösterip insanları tehdit eden AKP’li genç elini kolunu sallayarak dolaşırken,haftalardır Vefa Destek Grubu’nda maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yardım dağıtan Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız ise ‘vefa destek grubuna saldırdı ‘yalan ve hedef gösterilmesiyle’ tutuklanıyor.Televizyon ekranlarına çıkıp ailesiyle 50 kişiyi götüreceğini!,sitesinde kimleri götüreceklerinin listesinin hazır olduğunu, kimi kesip kimi asacaklarını söyleyen insanlara ses çıkarılmazken, “Türküler kimseye zarar vermez” diyen Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’ın görevden alınması tuzun kokmasıdır. HSK, Demoklas’in kılıcı gibi hareket etmekten,hakim ve savcılara yönelik hukuksuz girişimlerden vazgeçmeli, Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’a yönelik yanlıştan dönmelidir.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.