CHP Soma için görüşme talep etti

CHP, Soma Komisyonu Raporunun TBMM'de görüşülerek tespit ve çözüm önerilerinin ele alınması için 4 Aralık Dünya Madenciler Günü öncesi Meclis’te genel görüşme açılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından TBMM Başkanlığına sunulan genel görüşme önergesinde, 13 Mayıs 2014 günü Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında 301 madencinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Manisa’nın Soma İlçesinde Meydana Gelen Maden Kazalarının Araştırılarak Alınması Gereken İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Tedbirlerinin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun 4 Aralık 2014 tarihinde raporunu hazırladığı belirtilen önergede şu ifadeler yer aldı:

“Komisyon çalışmalarına ilişkin taslak raporunu hazırlamış ve nihai raporu yazma aşamasına geçmişken, 12 Kasım 2014 tarihinde Başbakan Davutoğlu bir iş güvenliği paketi açıklamış, ancak söz konusu pakette Komisyonun önerilerine yer verilmemiştir.

24. Dönem yasama faaliyetlerinin sona ermiş ve Komisyonun hazırladığı bu rapor TBMM’de de  gündeme alınmamıştır. 250 sayfalık muhalefet şerhimiz bir yana, 4 siyasi partinin hiç değilse prensipte uzlaştığı 50 sayfalık çözüm önerileri bölümü adeta çöpe atılmış, ülkemiz maden kazaları konusunda bir kez daha kaderine terk edilmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.