Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Dokunulmazlık Takvimi Sarkmayacak

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin ilk tur oylamasının Salı günü yapılacağını belirterek, “Cuma günü ise ikinci tur oylama yapılacak. Bizim planlamamızda bir sarkma söz konusu değil. 316 milletvekili ile tam kadro Genel Kurul’da hazır bulunacağız. Sayın Başbakanımız da katılacak” dedi.

Turan Meclis’te gazetecilerle yaptığı toplantıda Meclis’in çalışma takvimi ile ilgili bilgi verdi.

-DOKUNULMAZLIK TAKVİMİZ İŞLEYECEK-

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin yarın Genel Kurul’da görüşüleceğini söyledi. Takvimlerinde bir değişiklik ya da sarkma olmadığını belirten Turan şöyle konuştu:

“AK Parti 316 milletvekili hazır bulunacak. Sayın Başbakanımız da görüşmelere katılacak. Partilerin tavrı net. Evet diyen var hayır diyen var. Ama CHP’nin tavrı net değil. Sayın Kılıçdaroğlu şimdi de Anayasa değişikliği olan ‘367’yi bulamazsınız’ diyor. Siyasette söz önemlidir. CHP önce ‘kaçmayız’ dedi şimdi farklı konuşuyor. Bizim halka verdiğimiz bir söz var o sözün arkasındayız. Biz ayağı yere sağlam basan bir partiyiz.”

-GENEL KURUL’UN KAPANMASI-

Bülent turan geçen hafta yoklama krizi nedeniyle kapanan Genel Kurul ile ilgili de CHP ve HDP’yi suçladı.

Turan, şunları kaydetti:

“Meclis tarihimiz açısından geçtiğimiz Perşembe günü utanç verici bir gündü. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, tarafsız davranması gerekirken HDP Grup Başkanvekili gibi davrandı. Buldan’ın Meclis’i yönettiği haftalarda Meclis adeta işlemez duruma geliyor. Daha evvel de rahatsız olduğumuz uygulamaları oldu. Ancak son uygulaması hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. Göz göre göre İçtüzük’e aykırı uygulamalarda bulundu. Örneğin, yoklama 20 milletvekilinin talebi ile istenebilirken, zabıtlardan da görüleceği üzere, 19 milletvekilinin yoklama talebini kabul etti.10 dakika sonra açması gereken oturumu süre dolmadan açtı. Milletvekillerinin verdiği oy pusulalarını, milletvekilleri Genel Kurul’da olmasına rağmen kabul etmedi. Yine zabıtlarda görüleceği üzere Grup Başkanvekili olarak söz istememize rağmen söz hakkımızı görmezden geldi. Pervin Buldan’ın da altında imzasının olduğu 7 Nisan tarihli Danışma Kurulu kararı var. Meclis Başkanvekili oylamaya katılamaz, ancak toplantı yeter sayısı hesaplanırken hesaba katılır. Ama Pervin Buldan bu hesaplamaya kendisini katmadı. Meclis Başkanvekili’nin görevini suistimal ederek Meclis iradesini gasp etmeye hakkı yoktur.”

Genel Kurul’un kapanmasından AK Parti’yi sorumlu tutan CHP Grup Başkanvekillerine de yanıt veren Turan şöyle dedi:

“CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de kalmış bugün AK Parti’yi sorumlu ilan ediyor. Diğer Grup Başkanvekili Levent Gök de, AK Parti’nin CHP’ye verdiği sözde durmadığını iddia ediyor. Eğer CHP, Perşembe günü HDP ile el ele vererek Meclis’in kapatılmasına neden olmasaydı bugün Anayasa görüşmelerinin ilk turunu, Çarşamba günü de ikinci turunu yapacaktık. Ancak, CHP’nin Genel Kurul çalışmalarını kilitlemesinden ötürü görüşmelerin takvimini bir gün ertelemek zorunda kaldık. O gün kimin, toplantı yeter sayısı istediği belli. Kimin oturumda oy kullanmadığı belli. Perşembe günü Meclis’in kilitlenmesine ve dokunulmazlık görüşmelerinin bir gün ertelenmesine neden olan CHP ve HDP’dir. Ne olursa olsun, CHP-HDP ortaklığına rağmen, bizler Salı günü Anayasa değişikliği görüşmelerini yapacağız. Cuma günü de oylamayı yaparak, bu değişikliği Meclis’ten geçireceğiz. CHP, HDP ile ittifak halinde Meclis çalışmalarını kilitlemeye çalışsa da biz, milletimizle olan ittifakımıza devam ederek, milletimizin talebini yerine getireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.