"2023 Türkiye’si Türkiye'nin Kazandığı Değil, İktidar Kazansın Diye Türkiye'nin Kaybetmeye Devam Ettiği Bir Varış!”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, " Eğitimdeki hal aslında her şeyi anlatıyor! İktidarın rüyası olmasına karşın, gidişata bakınca biz demokratlar için, adalete inananlar için "kabus" olduğu kuşkusuz görünen "2023 Türkiye’si" Türkiye'nin kazandığı değil, iktidar kazansın diye Türkiye'nin kaybetmeye devam ettiği bir varış!" dedi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları hakkında değerlendirmede bulundu.

Sonuçları ürkütücü bulduğunu ifade eden Genel Başkan Uysal, 2023 Türkiye’sini ise “İktidar kazansın diye Türkiye'nin kaybetmeye devam ettiği bir varış!” olarak niteledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı twitter aracılığıyla yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Sonuçlar ürkütücü”

“YKS sonuçları açıklandı. Sonuç kaygı vermekten öte artık; ürkütücü!

Üniversite adayları, 40 soruluk matematik testinde ortalama 5,5 fen bilimleri testinde ise 2,6 net yapabildi. 550 bin öğrenci barajın altında kalırken TYT'de başarı, yüzde 40’ı bulmadı.

Peki neden?

“Liseleri, taban üretim merkezi haline getiriyorlar”

Eğitim kurumlarını bir "Siyasal Kamp" olarak konumlandıran, kaybettiği tabanları ikame edebilmek için liseleri bir "Taban Üretim Merkezi" haline getiren, getirmeye gayret eden, yolsuzluk, hukuksuzluk ve usulsüzlüklerini bir iman meselesi gibi savunacak nesil yetiştirme gayretine düşen iktidar anlayışıdır bu başarısızlığın sorumlusu!

Eğitimdeki hal aslında her şeyi anlatıyor!

İktidarın rüyası olmasına karşın, gidişata bakınca biz demokratlar için, adalete inananlar için "kabus" olduğu kuşkusuz görünen "2023 Türkiye’si" Türkiye'nin kazandığı değil, iktidar kazansın diye Türkiye'nin kaybetmeye devam ettiği bir varış!

Her geçen gün kaybediyoruz!

Geçmişi kaybettik; emekle, azimle, şevkle Cumhuriyet döneminde, öncesinde Tanzimat'tan bu yana sebatla biriktirdiklerimizi, ürettiklerimizi... Şimdi daha da fenasını, geleceğimizi kaybediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.