Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Açık Ve Net'te Açık ‘Nefret’: “Habertürk'te Tepki Çeken Anons...”

Habertürk spikerinin bir açık oturumda Suriyelilerden "bunlar" diye söz etmesi ırkçılık ve nefret tavrı olarak tanımlandı ve izleyicilerden tepki çekti.
 

Habertürk televizyonunda dün gece yayınlanan "Açık ve Net" adlı açık oturumda Kübra Par adlı spikerin Suriyeliler için kullandığı "bunlar" ifadesi tepkiyle karşılandı.

Programda katil ve kimyasal silahçı Eset rejiminden Türkiye'ye canlarını kurtarmak için kaçan ve sefalet içinde yaşayan Suriyelilere mesafeli yaklaşan muhalefet çevrelerinin tezlerini gündeme getiren Kübra Par adlı spiker konuşmasının bir yerinde "... Kılıçdaroğlu 'ben bunları göndereceğim' diyor..." şeklinde bir ifade kullandı. Oysa Kılıçdaroğlu Suriyelileri geri gönderme konusundaki açıklamasında Türkiye'deki Suriyeliler için küçümseyici ve ötekileştirici "bunlar" kelimesinde yer vermemişti.

Kılıçdaroğlu "Irkçılık yapmıyorum. Suriyeliler bizim akrabalarımız ama onlar doğdukları topraklarda mutlu olurlar. Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim” gibi ifadelerle Suriyelilere sıcak bir yaklaşım göstermeye çalışmıştı.



"NEFRETÇİ TAVRA TEPKİ YAĞDI"

Habertürk spikerinin Türkiye'deki Suriyelileri ötekileştirici ifadede bulunması tepki çekerken "nefret tavrı" olarak yorumlandı.

Sosyal medyada "Suriyeliler eşya ya da hayvan değil. Suriyeliler için 'bunlar' ifadesini kullanamazsın", "Bunların güçleri Suriyeli çocuklara yeter" şeklinde protestolara neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları Habertürk televizyonunun hiçbir tartışma programında kimyasal silahçı Eset'in hiçbir şekilde ele alınmamasını ve tartışılmamasını, bütün gündemlerini Türkiye'deki Suriyelilere yöneltmelerini de anlamlı bulduklarını da belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.